Consiliul de Securitate al ONU va analiza amenințarea nucleară nord-coreeană

139
Consiliul de Securitate al ONU va analiza  amenințarea nucleară nord-coreeană - consiliul-1505648184.jpg

Articole recomandate

Miniștrii de Externe din țările membre ale Consiliului de Securitate al ONU se vor reuni, joi, pentru a discuta despre proliferarea armelor de distrugere în masă și despre amenințarea reprezentată de Coreea de Nord, relatează AFP, citând surse diplomatice.

Reuniunea, care va avea loc la propunerea Statelor Unite, se va desfășura în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York.

Scopul reuniunii "este de a discuta modalitățile prin care Consiliul de Securitate poate îmbunătăți punerea în aplicare a rezoluțiilor adoptate, cu scopul de a împiedica proliferarea celor mai periculoase arme din lume", se arată într-un document referitor la reuniune, care face referire la "cei mai periculoși actori la nivel mondial".

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, luni, în unanimitate și la inițiativa SUA, cea de-a opta rezoluție privind sancțiuni împotriva Coreei de Nord, care interzice exporturile de textile nord-coreene și reduce aprovizionarea sa cu petrol, ca măsuri la testul nuclear realizat de Phenian pe 3 septembrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4363 secunde