Columbia îi oferă protecție și azil politic fostului procuror general al Venezuelei

196
Columbia îi oferă protecție și azil politic fostului procuror general al Venezuelei - columbia-1503406197.jpg

Articole recomandate

Fostul procuror general al Venezuelei, opozanta Luisa Ortega, care a fugit în Columbia, se află "sub protecția" acestei țări și i se va acorda azil politic dacă dorește acest lucru, a afirmat președintele columbian, Juan Manuel Santos, relatează AFP.

"Procurorul Luisa Ortega se află sub protecția guvernului columbian. Dacă solicită azil, i-l vom acorda", a anunțat șeful statului, în legătură cu această opozantă a președintelui socialist Nicolas Maduro.

"Chavistă" (de la numele lui Hugo Chavez, președinte între 1999 și 2013 și mentor al lui Nicolas Maduro) devenită disidentă, Luisa Ortega a fost demisă din funcție la 5 august, în prima ședință a noii Adunări Constituante de la Caracas, favorabilă lui Nicolas Maduro.

Însoțită de soțul său, deputatul German Ferrer, ea a ajuns, vineri, la Bogota cu un avion privat, după ce a tranzitat prin Insula Aruba din Marea Caraibelor. Luisa Ortega, care a denunțat ferm în ultimele luni radicalizarea guvernului venezuelean, avea interdicția de a părăsi țara, iar conturile bancare i-au fost blocate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4579 secunde