Coaliția bombardează podurile din Mosul

124
Coaliția bombardează podurile  din Mosul - mosul-1480601383.jpg

Articole recomandate

Avioanele coaliției împotriva grupării Statul Islamic (SI) au bombardat patru din cele cinci poduri peste fluviul Tigru la Mosul, pentru a reduce contraatacurile jihadiștilor asupra forțelor irakiene care încearcă să elibereze orașul, a informat, marți, un responsabil militar, citat de AFP.

Loviturile sunt destinate "să scoată din uz", și nu "să distrugă" podurile, a anunțat generalul britanic Rupert Jones, adjunctul șefului forțelor coaliției, într-o videoconferință organizată de la Bagdad.

Aceste atacuri au ca scop, în special, să îi împiedice pe jihadiștii retrași la vest de Tigru să transporte camioane cu bombe pe malul celălalt al fluviului, unde au loc lupte, a explicat el. Conduse de kamikaze, aceste dispozitive fac ravagii printre forțele irakiene.

Coaliția și forțele irakiene sapă gropi de mari dimensiuni în unele drumuri pentru a împiedica să circule mașinile pline cu explozivi, a adăugat generalul Rupert Jones. Această tactică pare să dea rezultate, pentru că "numărul camioanelor bombă utilizate de inamic s-a redus", a declarat el.

Responsabilul militar a apreciat că asaltul asupra orașului Mosul, care a intrat în săptămâna a șaptea, avansează "în general cum a fost prevăzut".

"Impresia mea este că dușmanul începe să întâmpine dificultăți", a estimat el, invitând totodată la "răbdare".

Coaliția se așteaptă ca, "în săptămânile ce vor urma, luptele înverșunate să continue", a spus generalul britanic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Noiembrie 2016
Stire din Actual : ISIS, atac chimic în nordul Siriei
Marţi, 04 Octombrie 2016
Stire din Actual : "Vă scriu mâine, dacă nu am murit"
Pagina a fost generata in 1.3061 secunde