Cinci țări occidentale, îngrijorate de situația din Kosovo

168
1
Cinci țări occidentale, îngrijorate de situația din Kosovo - cinci-1502795684.jpg

Articole recomandate

Cinci țări occidentale și-au exprimat îngrijorarea cu privire la blocajul politic care împiedică Kosovo să aibă un nou guvern, la două luni după alegerile legislative, informează AFP.

"Situația politică actuală din Kosovo ne îngrijorează", au scris ambasadorii la Pristina ai Franței, Germaniei, Marii Britanii, Italiei și SUA, într-un comunicat comun. "Ține de responsabilitatea liderilor Kosovo de a oferi țării balcanice o majoritate parlamentară și un guvern", au mai scris ei.

Joi, la peste două luni de la alegerile legislative din 11 iunie, parlamentul kosovar nu a reușit să-și aleagă președintele. Alegerile din Parlament sunt o etapă cheie pentru formarea unei majorități care ar trebui să-i permită președintelui Hashim Taci să desemneze un candidat la postul de prim-ministru.

În comunicatul lor, cele cinci țări occidentale consideră vital ca deputații aleși să asiste la ședințe și să permită parlamentului să înceapă să lucreze.

Kosovo se confruntă cu numeroase provocări, printre care "nevoia de a-și dezvolta economia, de a consolida statul de drept, perspectiva europeană și relațiile sale cu Serbia. Cetățenii Kosovo merită un parlament și un guvern capabile să facă față acestor provocări", consideră ambasadorii celor cinci țări.

Comentează știrea

Craii de curte veche
16 august 2017
Balcanii

Asta este rezultatul dezmembrarii statului Iugoslavia. Cind au intrat musulmanii in Balcani, platiti de arabi si otomani. Sirbii erau un scut.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4771 secunde