Cinci lucruri pe care nu le știai despre moartea președintelui John F. Kennedy

802
1
Cinci lucruri pe care nu le știai despre moartea președintelui John F. Kennedy - kenedy-1384525820.jpg

Articole recomandate

Luna noiembrie marchează 50 de ani de la asasinarea președintelui american John F. Kennedy, timp în care au fost emise diverse teorii ale conspirației privind adevărata identitate a ucigașului. CNN a întocmit, cu această ocazie, o listă cu lucruri pe care cel mai probabil foarte mulți nu le știu despre moartea celui de-al 35-lea președinte al Statelor Unite.

1. Lee Harvey Oswald nu a fost arestat pentru asasinarea lui JFK

Deși sute de teorii ale conspirației au emis ipoteze despre o a doua persoană care ar fi tras în președinte în ziua tragediei, istoria arată că John F. Kennedy a fost ucis pe 22 noiembrie 1963, în Dallas, de către Lee Harvey Oswald, care a fost împușcat mortal după două zile de către Jack Ruby. Potrivit CNN, aspectul inedit este că Harvey Oswald a fost arestat nu pentru uciderea președintelui american, ci pentru împușcarea mortală a unui ofițer de poliție din Dallas, J.D. Tippitt, la 45 de minute după ce Kennedy a murit. Oswald a negat ambele acuzații și, în timp ce era transferat la închisoare, a fost omorât prin împușcare de Jack Ruby, proprietar de cluburi de noapte din Dallas.

2. Asasinarea președintelui nu era crimă federală în 1963

În ciuda faptului că trei președinți ai SUA au fost asasinați - Abraham Lincoln, James Garfield și William McKinley -, uciderea sau tentativa de ucidere a unui președinte nu a fost considerată infracțiune federală decât începând din 1965, după doi ani de la moartea lui Kennedy.

3. Rețelele de televiziune au suspendat transmisiunile timp de patru zile

Pe data de 22 noiembrie 1963, la 10 minute după împușcarea lui JFK, CBS a fost primul post TV care a difuzat un buletin de știri despre subiect. După aceea, alte trei rețele de televiziune - CBS, NBC și ABC - și-au întrerupt programul normal pentru a trata subiectul asasinării timp de patru zile la rând. Uciderea lui John F. Kennedy a fost cel mai lung eveniment mediatic acoperit fără întrerupere la televizor, înainte de atacurile din 11 septembrie 2001.

4. A dus la prima și singura dată când un președinte al SUA și-a depus jurământul în fața unei femei

La câteva ore după asasinare, vicepre-ședintele Lyndon Johnson a fost învestit în funcția de președinte la bordul Air Force One, cu Jacqeline Kennedy alături, eveniment capturat într-o fotografie istorică. Jurământul a fost depus în fața judecătorului federal Sarah Hughes, singura femeie care a îndeplinit vreodată această funcție.

5. Oswald încercase să-l asasineze pe un oponent al lui Kennedy

Cu opt luni înainte ca Lee Harvey Oswald să îl omoare pe JFK, bărbatul a încercat să îl ucidă pe Edwin Walker, un anti-comunist vocal și fost general al Armatei americane. După retragerea din Armata SUA, în 1961, Walker a devenit un critic fervent al conducerii Kennedy și s-a opus în mod activ față de integrarea rasială a școlilor în Sud. Comisia Warren, însărcinată cu investigarea asasinării lui Kennedy, a descoperit că Oswald încercase să îl omoare pe Walker în timp ce fostul general se afla în locuința lui. Walker a suferit atunci răni minore provocate de fragmente ale glonțului. 

Comentează știrea

2005 honda cbr600rr fairings
1 iunie 2014
2005 honda cbr600rr fairings

"Kami sedang kembangkan sport 150 cc full fairing di Jepang. Semoga bisa masuk ke Indonesia tidak sampai tahun depan," kata Kazumasa Watanabe, Managing Director 2W PT SIS di sela-sela peluncuran tim balapnya di RollingStone Café, Jakarta, Senin (21/4). 2005 honda cbr600rr fairings http://hondamotorcyclefairingss.tripod.com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0582 secunde