Ciadul ne acuză iarăși că i-am copiat drapelul

382
2
Ciadul ne acuză iarăși că i-am copiat drapelul - ciadul-1489677692.jpg

Articole recomandate

Protestele din România au încins nu numai spiritele din țară, cât și pe cele de peste mări și țări. Potrivit Wall Street Journal, cetățenii Ciadului, un stat din Africa Centrală, acuză din nou România că a adoptat același drapel ca al lor. Asta, după ce imaginile de la protestele din Piața Victoriei față de Ordonanța 13, în care demonstranții au creat un tricolor din lumini colorate, au ajuns până în Sahara. 


"De 27 de ani, România are același drapel ca cel al Ciadului și nu îi pare rău deloc", scrie Wall Street Journal. 


Potrivit acestei publicații, când a fost întrebat în legătură cu acest subiect, fostul președinte Ion Iliescu ar fi declarat că, după Revoluție, când steagul a devenit roșu-galben-albastru fără stemă, România "avea lucruri mai importante de făcut" decât să-și facă probleme că acesta seamănă cu cel al Ciadului. 


După Revoluția din 1989, drapelul României a fost, o scurtă perioadă, roșu, galben și albastru, cu o gaură în mijloc, loc în care până atunci se aflau însemnele comunismului. 


Cu toate că liderul Franței din acea vreme, Francois Mitterand, i-ar fi sugerat premierului României de atunci, Petre Roman, să păstreze steagul cu tot cu tăietura din mijloc, acest lucru nu s-a întâmplat. Motivul principal ar fi fost că acea gaură ar fi făcut ca drapelul să nu fluture în vânt. 


Cetățenii Ciadului au protestat discret de mai multe ori față de drapelul nostru, însă lucrurile au rămas la fel, întrucât nu există vreun organism la nivel mondial abilitat să intervină în probleme referitoare la acest subiect. 


Comentează știrea

Manea
17 martie 2017
Degeaba drapel fara popor

Cum Ropmania are granite comune cu Ciadul,este grav. Acuma pe bune,asta este o stire demna de a fi luata in seama,sau situatia milioanelor de romani saraci in Romania,intara care tricolorul paleste in fata unei bucati de salam cu pita? Ne cacam pe noi pentru simboluri ce reprezinta cumva trecutul,far sa avem grija ca sa avem in present si viitor. Ma cam cac pe situatia in care mor de foame cu drapelul la gatlej,doar asa, sa zica posteritatea cam o saptamana ca am fost patriot! Dupa o saptamana,cei ce fura tara vor trai fericiti ca lipseste un critic iar restul se vor lasa furati ca pampleciii,ca asa vrea ,,sefu' '' si da sefu ' o bere,apoi totul e normal.

Liviu Burebista
17 martie 2017
Infuriat

Auzi domnule , Romania a furat drapelul Ciadului !?!?!?!?!? Pai cum mama dracului am furat ceva, ce nu exista in momentul cand noi deja aveam ROSU, GALBEN si ALBASTRU. Republica Ciad : tara in centrul africii, in 1891 franta anexeaza teritoriul actual pe care se afla Ciadul astazi, si este transformat in colonie franceza. La data respectiva nu exista nici o entitate statala cu numele de Ciad si nici un drapel rosu, galben si albastru. In schimb la aceeasi data Romania exista ca stat si avea drapel, cu culorile binecunoscute, adica rosu, galben si albastru. Ba mai mult decat atat la revolutia din 1848 din Principatele Romane, revolutionarii aveau drapele ROSU , GALBEN SI ALBASTRU. Ciadul o inventie franceza in care traiesc peste 200 de grupari etnice si cel putin tot atatea limbi si dialecte diferite. O situatie cel putin aberanta din partea asa zisului stat, sa pretinda ca Romania le-a furat drapelul. Daca am avea niste politicieni, care sa serveasca interesele Romaniei si ale Romanilor , in mod normal ar trebui sa riposteze ferm, impotriva acestei acuzatii, dar cum noi avem niste hoti si tradatori de neam la conducere, nu o sa ma mire faptul ca noi vom ceda si vom modifica pana si drapelul national

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1629 secunde