CIA a înființat un centru dedicat amenințării nucleare și balistice reprezentate de Coreea de Nord

172
CIA a înființat un centru dedicat amenințării nucleare și balistice reprezentate de Coreea de Nord - cia-1494503276.jpg

Articole recomandate

Agenția Centrală de Informații (CIA) a înființat un centru de misiune dedicat "amenințării nucleare și balistice reprezentate" de Coreea de Nord, relatează CNN. Crearea acestui centru va permite CIA "să valorifice toate resursele, capacitățile și autoritățile Agenției" pentru a trata problema nord-coreeană, indică un comunicat al CIA. 


"Înființarea centrului ne permite să integrăm și să direcționăm în mod mai specific eforturile CIA împotriva amenințărilor serioase provenite de la Coreea de Nord împotriva Statelor Unite și a aliaților lor", subliniază directorul agenției, Mike Pompeo, în comunicat. 
Noul birou "va colabora îndeaproape cu comunitatea de informații și cu întreaga comunitate de securitate națională a SUA", mai arată CIA. 


Momentul înființării nu este legat, cel mai probabil, de vreun eveniment recent, ci mai degrabă de poziția CIA față de amenințarea foarte reală și în creștere la adresa SUA, justificând alocarea de resurse suficiente pentru un centru dedicat, a estimat Bruce Klingner, fost director adjunct al Diviziei pentru Coreea din CIA și cercetător la Centrul pentru studii asiatice al Heritage Foundation. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9778 secunde