Cele zece recomandări ale Papei Francisc pentru o viață mai fericită

2269
Cele zece recomandări ale Papei Francisc pentru o viață mai fericită - papafranciscpostsiria18461234-1406813649.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc recomandă închiderea televizorului în timpul cinei pentru favorizarea dialogului între membrii familiei, într-unul dintre cele zece sfaturi pentru o viață mai fericită oferite într-un interviu acordat săptămânalului argentinian Viva, relateză NBC News, în pagina electronică, scrie Mediafax. 


Cele zece recomandări ale Papei Francisc:

- Trăiți și lăsați și pe alții să trăiască. Toți ar trebui să fim călăuziți de acest principiu, susține suveranul pontif, amintind de o zicală romană: Mergi înainte și lasă-i și pe alții să facă la fel.

- Fiți deschiși cu ceilalți. Oamenii trebuie să fie generoși și deschiși către semenii lor, deoarece, dacă te închizi în tine, riști să devi egocentric.

- Acționați cu calm în viață. Papa, care a predat liceenilor litearatură, a folosit o imagine dintr-un roman argentinian scris de Ricardo Guiraldes, în care protagonistul - gaucho Don Segundo Sombra - privește retrospectiv modul în care și-a trăit viața.

- Un mod sănătos de petrecere a timpului liber. "Consumerismul ne-a adus anxietate", susține Papa, cerându-le părinților să-și facă timp pentru a se juca cu copiii și să închidă televizorul atunci când stau la masă.

- Duminica ar trebui să fie sărbătoare. Muncitorii ar trebui să aibă duminica liberă pentru că "duminica este dedicată familiei", susține Papa.

- Fiți inovatori atunci când creați locuri de muncă demne pentru tineri. "Trebuie să fim creativi cu cei tineri. Dacă nu au nicio șansă, se vor apuca dee droguri" și vor deveni vulnerabili la suicid.

- Respectați și îngrijiți natura. Degradarea mediului "este una din marile noastre provocări", susține Papa. "Cred că există o întrebare pe care nu ne-o punem: Nu cumva ne sinucidem atunci când folosim într-un mod atât de tiranic natura?"

- Nu fiți răi. "Nevoia de a vorbi de rău pe alții demonstrează lipsa respectului de sine. Este mai sănătos să renunți la lucrurile rele.

- Nu faceți prozelitism. Respectați credința celorlalți. "Cel mai rău dintre toate este prozelitismul, care paralizează: Vorbesc cu tine pentru a te convinge. Nu! Fiecare om dialoghează, începând cu propria identitate. Biserica crește prin atractivitate, nu prin prozelitism", susține Papa.

- Lucrați pentru pace. "Trăim în vremuri cu multe războaie, iar chemarea la pace trebuie să se facă auzită. Pace, uneori, poate fi asimilată liniștii, dar ea nu este niciodată liniștită, este întotdeauna proactivă" și dinamică, mai spune suveranul Pontif.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4678 secunde