Cea mai faimoasă femeie pilot a murit într-un cumplit accident

612
Cea mai faimoasă femeie pilot a murit într-un cumplit accident - pilotdeces-1479388211.jpg

Articole recomandate

Yu Xu, una dintre cele mai cunoscute femei pilot din Forțele Aeriene Chineze, este sărbătorită ca un martir după moartea survenită în timpul unui accident.

Yu Xu s-a născut în 1986, în provincia Sichuan, s-a înrolat în Armata de Eliberare a Poporului la Universitatea Forțelor Aeriene și a zburat deasupra Pieței Tiananmen la uriașa paradă militară care marca 60 de ani de la înființarea Republicii Populare Chineze.

A devenit cunoscută ca pilot într-o echipă de zboruri acrobatice. A fost prima femeie pilot care a zburat pe un avion J-10, de producție chineză.

În week-end, Yu pilota chiar un J-10 în momentul în care avionul s-a izbit de o altă aeronavă în timpul unui antrenament. Tânăra nu a apucat să se mai catapulteze și a murit. Yu este acum omagiată de presa de stat chineză, dar și de cetățeni, pe rețelele sociale.

Marți, Forțele Aeriene au desemnat-o în mod oficial "erou al revoluției".

Surse informate observă că știrile ce documentează moartea lui Yu reprezintă totuși o raritate în China. Multe accidente aeriene petrecute în timpul antrenamentelor sunt în general trecute sub tăcere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4822 secunde