Catastrofă sanitară în Sri Lanka. Febra Dengue face mii de victime

167
1
Catastrofă sanitară în Sri Lanka. Febra Dengue face mii de victime - febradengue-1499344424.jpg

Articole recomandate

Insula Sri Lanka este lovită de o epidemie de febră dengue, care a ucis 227 de oameni, raportându-se zeci de mii de infectări. Autoritățile medicale se tem că rata mortalității ar putea crește dramatic, pe fondul infrastructurii slabe a sistemului sanitar, conform CNN.

"Dengue se va agrava pe măsură ce apele vor înainta", declară ministrul Sănătății, Rajitha Senaratne. Guvernul a trimis 450 de reprezentanți care vor inspecta zonele cele mai afectate și modul în care această infecție virală se propagă.

Specialiștii au menționat că tulpina întâlnită în Sri Lanka este cea mai virulentă și cu cea mai mare rată de propagare. Cauzele principale sunt inundațiile, care generează înmulțirea țânțarilor, factorul de propagare, și incapacitatea autorităților de a gestiona criza deșeurilor.

Autoritățile s-au declarat copleșite de numărul mare de pacienți, iar spitalele au devenit neîncăpătoare.

Febra Dengue este specifică zonei asiatice, iar Sri lanka a înregistrat epidemii succesive de-a lungul anilor. De la începutul anului, s-au înregistrat peste 79,000 de infecții, de trei ori mai multe decât recordul precedent, din anul 2009.

Comentează știrea

costica
7 iulie 2017
Cel mai important moment este acum!

NOI AM DAT DEJA EXTRA-BONUS 250 DE DOLARI!Lucrati acasa,la calculator,in timpul liber.Pe langa alte tipuri de castiguri,noi am dat deja si extra-bonus 250 DE DOLARI CHIAR DIN PRIMA LUNA a seriei de activitati speciale lansate la data de 12 aprilie 2017.Suntem pregatiti sa va ajutam pas cu pas,in asa fel incat sa castigati sigur,simplu si comod bani.Oferim si solicitam SERIOZITATE.Nu ne cautati decat dupa ce va-ti hotarat cu seriozitate!Cereti mai multe detalii la adresa de gmail: pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.389 secunde