Bulgarii primesc cadou avioane americane de luptă F-16 în uz

1010
Bulgarii primesc cadou avioane americane de luptă F-16 în uz - f16-1328101544.jpg
Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, va prezenta oficial Guvernului bulgar, în cadrul vizitei sale din 5 februarie, propunerea de a primi de la armata americană avioane de vânătoare F-16 în uz pentru a le repara cu fonduri proprii, relatează Novinite.com.

În timpul vizitei din Bulgaria din februarie, Clinton va propune ca Bulgaria să primească aceste avioane drept cadou însă va trebui să găsească fonduri proprii pentru a le repara, conform cotidianului bulgar Trud.

Estimările experților indică un cost pentru repararea acestor avioane de vânătoare estimat la aproximativ 15-20 de milioane de leva (aproximativ 7,5-10 milioane de euro) pentru fiecare.

Piloții bulgari se antrenează împreună cu armata americană de câțiva ani pe acest tip de avion de luptă.

În timpul vizitei sale oficiale în Bulgaria, Clinton se va întâlni cu premierul Boiko Borisov, dar și cu președintele Rosen Plevneliev.

Pe agenda discuțiilor se află mai multe subiecte, între care recunoașterea vechimii în muncă pentru cetățenii bulgari care au lucrat în SUA de către autoritățile bulgare, un parteneriat strategic între Bulgaria și SUA privind sectorul apărării, în NATO, și în cadrul misiunii NATO din Afganistan, un parteneriat în zona Balcanilor precum și discuții despre Orientul Mijlociu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8338 secunde