Bulgaria are primul partid anticorupție, "Da Bulgaria"

190
Bulgaria are primul partid anticorupție,

Articole recomandate

Partidul "Da Bulgaria" s-a lansat sâmbătă pe scena politică din țara vecină, cu câteva luni înaintea unui scrutin legislativ anticipat, și are drept obiective lupta împotriva corupției, stimularea creșterii economice și îmbunătățirea nivelului de trai al populației, transmite Reuters.

"Da Bulgaria", partid condus de Hristo Ivanov, 42 de ani, fost ministru al justiției în guvernul de centru-dreapta al premierului Boiko Borisov, va participa la alegerile legislative anticipate care ar urma să aibă loc în martie sau în aprilie.

Bulgaria se află într-o situație de incertitudine politică de la demisia guvernului Borisov ca urmare a victoriei lui Rumen Radev, candidatul prorus susținut de opoziția socialistă, în scrutinul prezidențial din noiembrie 2016.

"Da Bulgaria" a anunțat că dorește să exploateze nemulțumirea alegătorilor la adresa establishmentului politic marcat de corupție din această țară care, cel mai probabil, va avea în primăvară al șaptelea guvern din ultimii patru ani.

"Oligarhia bulgară se pregătește să organizeze noi alegeri în care să reîncarce modelul corupției", a declarat Ivanov, ales în unanimitate președinte al "Da Bulgaria". "Trebuie să distrugem acest sistem", a adăugat Ivanov.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4477 secunde