Britanicii trag de timp cu Brexit-ul: "E prea devreme să activăm articolul 50"

714
Britanicii trag de timp cu Brexit-ul:

Articole recomandate

Ministrul apărării britanic Michael Fallon a declarat, ieri, că este prea devreme pentru a putea spune când va activa Marea Britanie articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care se declanșează oficial procesul retragerii din blocul comunitar, și cât va dura pentru a elabora strategia privind negocierile de "divorț" dintre Regatul Unit și blocul comunitar european, transmite Reuters.

"Este prea devreme pentru a stabili un calendar precis", a declarat Fallon la postul BBC. "Abia a fost format noul guvern... miercurea și joia trecute. Acum este pregătită o strategie de negociere și, odată ce va fi finalizată, se va contura și procesul oficial de ieșire din Uniunea Europeană", a mai spus ministrul apărării britanic.

Marea Britanie se vede în continuare conducătorul Europei

Marea Britanie nu va renunța la "rolul său conducător" în Europa, a afirmat, ieri, noul ministru de externe britanic, Boris Johnson, susținător al Brexitului, la sosirea la Bruxelles, unde va participa la primul său Consiliu al miniștrilor de externe din UE, relatează AFP și Reuters.

El a declarat că își va asigura omologii din Uniunea Europeană că Marea Britanie va continua să coopereze îndeaproape cu UE după ce va părăsi blocul comunitar în urma referendumului de luna trecută.

"Mesajul pe care îl voi transmite prietenilor noștri în consiliu este că trebuie să punem în aplicare voința poporului și să ieșim din Uniunea Europeană, dar că aceasta nu înseamnă în niciun caz că noi părăsim Europa", a declarat Johnson la sosirea la Bruxelles pentru reuniunea miniștrilor de externe ai UE.

"Nu vom abandona în niciun caz rolul nostru conducător în cooperarea și participarea de toate tipurile în Europa", a spus Boris Johnson, aflat în prima sa vizită în străinătate de la numirea sa, săptămâna trecută, titular la Externe în noul cabinet al premierului Theresa May.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3253 secunde