BREXIT. Scoția vrea să înceapă discuțiile cu Bruxellesul pentru a-și proteja locul în Uniunea Europeană

152
BREXIT. Scoția vrea să înceapă discuțiile cu Bruxellesul pentru a-și proteja locul în Uniunea Europeană - nicolasturgeon-1466854919.jpg

Articole recomandate

Scoția intenționează să lanseze imediat discuții cu UE și va pregăti legislația în vederea organizării unui nou referendum privind separarea de Marea Britanie, după ce majoritatea britanicilor au votat pentru ieșirea Regatului Unit din blocul comunitar, a declarat premierul scoțian Nicola Sturgeon, citată de "The Guardian". 


Autoritățile de la Edinburgh intenționează astfel "să protejeze locul Scoției în UE". În acest sens, Guvernul scoțian a decis înființarea unei comisii de experți de pe tot teritoriul, care să ofere consiliere într-o serie de domenii: legal, economic și diplomatic. Nicola Sturgeon vrea să depună eforturi pentru a demonstra că Scoția este în continuare un mediu atractiv pentru afaceri, comentează "The Guardian". De asemenea, premierul scoțian le-a dat asigurări cetățenilor europeni care trăiesc în Scoția că drepturile lor vor fi garantate în continuare. Astfel, ea îi va invita pe consulii generali ai tuturor statelor UE la o întâlnire, pentru a le spune cât de mult apreciază Scoția contribuția lor la societate, economie și cultură. 62% dintre scoțieni au votat pentru rămânerea în UE, iar 38% împotrivă la referendumul de joi din Marea Britanie, potrivit Adevarul.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7194 secunde