Bombardiere rusești, interceptate de SUA aproape de Alaska

221
Bombardiere rusești, interceptate de SUA aproape de Alaska - bombardiere-1492580329.jpg

Articole recomandate

Forțele Aeriene americane au trimis trei avioane militare pentru interceptarea a două bombardiere ruse ce pot transporta arme nucleare care s-au apropiat de statul american Alaska, afirmă surse militare din SUA citate de postul Fox News.

Două avioane ruse de tip Tupolev Tu-95 s-au apropiat luni seară (marți dimineață, ora României) până la 160 de kilometri de Insula Kodiak, situată în statul american Alaska. Incidentul, produs la doar 400 de kilometri sud-vest de Baza aeriană americană Elmendorf, este primul de acest fel înregistrat de la începerea mandatului președintelui Donald Trump.

Forțele Aeriene americane au trimis două avioane de vânătoare F-22, invizibile pe radare, și o aeronavă de tip E-3 pentru avertizarea piloților bombardierelor ruse.

Avioanele de vânătoare americane au escortat bombardierele 12 minute, înainte ca aeronavele ruse să schimbe direcția și să se îndepărteze de teritoriul Statelor Unite pentru a reveni la o bază din Extremul Orient rus.

Congresmanul republican Adam Kinzinger a reacționat la incident afirmând că este un gest prin care Moscova "încearcă să-și arate colții".

"A fost o demonstrație de forță a rușilor pentru a ne arăta că ei sunt încă aici", a declarat Kinzinger.

Incidentul coincide cu o escaladare a tensiunii între SUA și Rusia, în special legat de războiul civil din Siria, după ce președintele Donald Trump a ordonat bombardarea la începutul lunii a unei baze aeriene siriene ca represalii pentru un atac chimic atribuit de Washington regimului lui Bashar Al-Assad.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4454 secunde