Avion prăbușit în Alpi. Înregistrări audio: "Deschide naibii ușa!"

296
1
Avion prăbușit în Alpi. Înregistrări audio:

Articole recomandate

Comandantul Airbusului A320 al companiei Germanwings a strigat la copilotul său, suspectat de a fi prăbușit în mod deliberat avionul cu 150 de persoane la bord, "deschide naibii ușa" cabinei de pilotaj, în timp ce pasagerii urlau cu câteva minute înainte de catastrofă, potrivit înregistrărilor de zbor ascultate de Bild am Sonntag, relatează AFP.

Datele înregistratorului fonic recuperat la locul prăbușirii în sud-estul Franței, evocate deja joi de procurorul din Marsilia, arătau cum copilotul a blocat ușa cabinei de pilotaj după ieșirea momentană a comandantului de bord, înainte de a precipita avionul spre sol, scrie agepres.ro.



Cum  a început tragedia


La 10.32, controlorii aerieni francezi încearcă să contacteze aparatul, în zadar. În avion, aproape în același timp, sună o alarmă.

Curând după aceea, se aude o "izbitură", ca și cum cineva încerca să intre în cabina de pilotaj, scrie Bild. Apoi vocea pilotului: "Pentru numele lui Dumnezeu, deschide ușa". Lubitz s-a blocat în cockpit, singur la comandă.

În avion, pasagerii încep să țipe, notează ziarul.

La 10.35, se aud noi lovituri, cu ceva "de metal, în ușa cabinei de pilotaj", pe care pilotul încearcă în mod clar să o deschidă cu un topor.

Apoi, 90 de secunde mai târziu, o nouă alarmă, în timp ce aparatul este la 5.000 de metri altitudine.

Comandantul strigă: "Deschide naibii ușa!"


Reamintim că 150 de oameni și-au pierdut viața în tragicul accident aviatic  în care a fost implicat un avion de pasageri aparținând Germanwings.



Comentează știrea

Pilotul
30 martie 2015
Procedura !

Pilotul, cand a vazut ca usa este inchisa de copilot, trebuia sa aplice procedura unei discutii cu un nebun, in sensul ca, trebuia sa-i spuna : bine ma, cum crezi tu asa faci, dar sa stii ca tu o sa mori primul si cu ce te incalzeste ? Daca crezi tu ca asa e bine, ok, dar...mai am o rugaminte, n-ai vrea sa-mi dai drumul putin la usa sa-ti mai spun ceva foarte interesant pentru tine ? Atunci, orice nebun devine curios si abandoneaza ideea principala de suicid, si...este curios, de regula ia decizii pozitive,chiar fara sa-si dea seama ca a abandonat ideea principala a unui suicid. E o teorema, dar nu functioneaza perfect mereu, mai sunt si rateuri, in sensul ca, ucigasul nu-si abandoneaza ideea suicidului sub nicio forma ! Deci, pilotul trebuia sa incerce, cu toate ca este foarte greu, procedura " nebunului ", mult calm, multe promisiuni, ideea ca el, copilotul, este seful si el decide tot ! Dar,pana nu esti in postura respectiva, da-i sfaturi, asacum fac eu acum. Acolo, in situatia reala, totul este altfel !!! Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti, mai putin pe copilot care merita bagat de viu in cazanul cu smoala !!!

Pagina a fost generata in 1.4564 secunde