Autoritățile irakiene dețin 1.400 de soții și copii ai luptătorilor Statului Islamic

199
Autoritățile irakiene dețin 1.400 de soții și copii ai luptătorilor Statului Islamic - tabararefugiatisirienigetty-1505129700.jpg

Articole recomandate

Autoritățile irakiene dețin, într-o tabără la sud de Mosul, 1.400 de soții și copii ai luptătorilor Statului Islamic, relatează Reuters.

Multe dintre femei susțin că sunt din Rusia, Turcia și Asia Centrală; unele sunt din țări europene, afirmă oficialitățile. Cele mai multe dintre ele au sosit în tabără de la sfârșitul lui august, după ce forțele irakiene au început expulzarea jihadiștilor din Mosul și din alte regiuni din nordul Irakului, anul trecut.

Un ofițer de informații irakian a declarat că este în curs verificarea cetățeniei femeilor în țările lor de origine, deoarece multe nu mai au acte. Un ofițer de securitate cu grad mare a arătat că se încearcă găsirea unor reședințe sigure pentru familii, pe durata negocierii cu ambasadele în vederea repatrierii lor. Deocamdată, femeile și copiii nu pot părăsi tabăra. Reporterii Reuters au văzut sute de femei și copii pe saltele pline de gândaci, în corturile din tabăra descrisă de personalul umanitar ca "amplasament militarizat". Printre limbile vorbite puteau fi auzite turca, franceza și rusa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9872 secunde