Atentat terorist pregătit ca la carte!

168
Atentat terorist pregătit ca la carte! - atentatterorist-1502886958.jpg

Articole recomandate

Autoritățile turce au arestat un bărbat belgian despre care se presupune că aparține grupării jihadiste Stat Islamic și care se pregătea să comită un atentat terorist , a informat, marți, presa turcă.

Suspectul a fost identificat ca fiind "Mehdi A." și a ajuns în Siria cu soția și fiul lui, în 2014. El era responsabilul jihadiștilor francofoni din Statul Islamic.

De asemenea, suspectul este bănuit și de legături cu o organizarea unor atentate ce au fost comise în Europa, a mai scris presa turcă, fără a preciza însă care au fost aceste atentate, scrie Hurriyet.

Mehdi A. are 24 ani și este originar din Molenbeek, au informat surse apropiate serviciilor de securitate belgiene. Un expert în problema jihadistă susține la rândul lui că Mehdi A. ar fi avut legătură directă cu celula jihadistă din Verviers, care a fost dezmembrată în ianuarie 2015.

Potrivit agenției de presă proguvernamentală Anadolu, suspectul ar fi fost interpelat joia trecută, în cartierul Fatih, pe malul european al Istanbulului în timp ce pregătea un atentat cu bombă.

Informația intervine în contextul în care un presupus jihadist a ucis cu lovituri de cuțit un polițist turc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5329 secunde