Atacatorul de pe aeroportul Orly, pregătit "să moară în numele lui Allah"

161
Atacatorul de pe aeroportul Orly, pregătit

Articole recomandate

Francezul în vârstă de 39 de ani împușcat mortal de forțele de securitate la aeroportul Orly-Sud din Paris, după ce a atacat o patrulă militară, a spus că era pregătit să ucidă și se afla acolo pentru "a muri în numele lui Allah", a afirmat, sâmbătă, procurorul capitalei franceze, François Molins, scrie AFP. 


Ziyed Ben Belgacem, condamnat deja pentru mai multe jafuri cu violență, a atacat patrula strigând: "Lăsați armele jos, sunt aici pentru a muri în numele lui Allah. În orice caz, vor fi morți", a declarat procurorul în cursul unei conferințe de presă. 


Individul, un musulman radicalizat cunoscut poliției și serviciilor de informații franceze, a trântit la pământ un militar de sex feminin și a încercat să-i ia arma, potrivit declarațiilor ministrului francez al apărării, Jean-Yves Le Drian. 


Femeia, care făcea parte dintr-o patrulă formată din trei militari care asigurau paza la aeroport, a ținut bine de arma din dotare în timpul atacului. Cei doi camarazi au hotărât să deschidă focul ca să-și apere colega și oamenii din jur, a explicat Le Drian. 


"În prezent, femeia militar se simte bine după atacul extrem de violent", au declarat reprezentanți ai armatei franceze. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5161 secunde