ATAC ARMAT PARIS / Autorul avea antecedente penale, dar nu era cunoscut ca militant

302
1

Articole recomandate

Karim Cheurfi, francezul în vârstă de 39 de ani, care a ucis, joi, un polițist pe bulevardul Champs Elysees din Paris, făcuse 13 ani de închisoare, inclusiv pentru tentativă de omor asupra unor polițiști în 2001, a declarat vineri un procuror citat de DPA, potrivit agerpres.


Potrivit procurorului antiterorist Francois Molins, Cheurfi nu a prezentat indicii de radicalizare în timpul supravegherii judiciare, după eliberarea din penitenciar. 


Atacatorul, ucis la rândul său după ce a tras asupra polițiștilor, fusese arestat în februarie, după ce încercase să își procure arme. 


Atunci, el lăsase să se înțeleagă că vrea să omoare polițiști, a afirmat magistratul. 


Perchezițiile și interceptările telefonice nu au adus însă dovezi că ar fi adoptat idei islamice radicale sau că ar accesa site-uri de internet extremiste. Anchetatorii au descoperit că suspectul își cumpărase cuțite de vânătoare, măști și o cameră video, dar aceste indicii nu au fost suficiente pentru formularea unor acuzații.


Atacul de joi seara din capitala Franței, cu numai trei zile înainte de alegerile prezidențiale, a fost revendicat de Statul Islamic.




Comentează știrea

costica
22 aprilie 2017
Tocmai ai făcut o mare descoperire!

Lucru la domiciliu, part-time. Avem nevoie urgent de persoane care vor sa lucreze acasa cate 2 ore pe zi si sa castige bani. Conditii cerute: calculator, conexiune la internet. Cand doriti informatii mai multe, cereti detalii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.479 secunde