Armata Moldovei are interzis la exerciții NATO

126
Armata Moldovei are interzis la exerciții NATO - dodon-1504970356.jpg

Articole recomandate

Igor Dodon le interzice militarilor să mai participe la exerciții militare NATO sau la cursuri de perfecționare în străinătate, fără acordul său, ca președinte și comandant suprem al armatei.



Igor Dodon vorbește despre neutralitatea Republicii Moldova, dar țara are statut de stat partener al NATO, iar militarii moldoveni au participat până acum la exercițiile Alianței. A fost aprobată chiar și deschiderea unui birou NATO la Chișinău, potrivit Digi24.ro.

Președintele molovean, apropiat al Moscovei, e în conflict cu guvernul pro-european care susține întărirea relațiilor cu NATO. Președintele îi acuză pe pro europeni că sunt manipulați de puterile occidentale.

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova: "Atâta timp cât nu există conducere la ministerul Apărării, nu va pleca niciun ostaș la exerciții militare, nici la alte activități, misiuni de pacificare, stagii. Mai mult de atât, să participe soldații moldoveni în exerciții militare NATO. Noi suntem o țară neutră. Mai mult de atât, să participe într-o țară unde au loc conflicte armate."



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9319 secunde