Apel de urgență! Sudanul de Sud este amenințat de foamete

104
Apel de urgență! Sudanul de Sud este amenințat de foamete - bankimoon20090129-1397722782.jpg

Articole recomandate

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, a lansat un apel de urgență în favoarea Sudanului de Sud unde un milion de persoane sunt amenințate de foamete din cauza luptelor și a anotimpului ploios, transmite AFP.


'Dacă nu acționăm imediat, un milion de persoane s-ar putea confrunta cu foametea în lunile care urmează', a declarat el înaintea unei întâlniri cu comisarul european pentru cooperare internațională, ajutor umanitar și gestionarea crizelor, Kristalina Georgieva.


'Milioane (de sud-sudanezi) suferă de foame în prezent și constatăm un nivel foarte ridicat de malnutriție printre sutele de mii de persoane care s-au refugiat din cauza conflictului, în special femei și copii', a adăugat el.


'Trebuie să se pună capăt luptelor și să se găsească o soluție politică acestui conflict (...), precum și resursele pentru a continua furnizarea de ajutor și asistență' umanitară civililor, a mai declarat Ban Ki-moon.


Aceste resurse, a explicat secretarul general al ONU, 'sunt deosebit de importante în prezent pentru a putea trimite ajutoare umanitare înainte de punctul de maxim al sezonului ploilor, când majoritatea drumurilor din Sudanul de Sud vor deveni impracticabile', scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ciroza hepatică,  moștenită?
Pagina a fost generata in 1.3377 secunde