Apar noi detalii despre atacatorul din Franța, "pregătit să moară în numele lui Allah"

156
Apar noi detalii despre atacatorul din Franța,

Articole recomandate

Bărbatul care a atacat o patrulă militară sâmbătă la aeroportul parizian Orly, înainte de a fi împușcat mortal, era sub influența alcoolului și a stupefiantelor, s-a aflat duminică seara dintr-o sursă judiciară, citată de presa franceză. 


"Analizele toxicologice realizate duminică au pus în evidență un nivel al alcoolemiei de 0,93 grame pe litru de sânge și prezența cannabisului și a cocainei", a detaliat sursa citată.


Ziyed Ben Belgacem este un recidivist și a fost condamnat în 2009 pentru trafic de stupefiante. Francezul în vârstă de 39 de ani, împușcat mortal sâmbătă de forțele de securitate la aeroportul Orly-Sud din Paris, după ce a atacat o patrulă militară, a spus că era pregătit să ucidă și se afla acolo pentru "a muri în numele lui Allah", a afirmat sâmbătă procurorul capitalei franceze, François Molins, scrie AFP.


Ziyed Ben Belgacem, condamnat deja pentru mai multe jafuri cu violență, a atacat această patrulă strigând: 


"Lăsați armele jos, sunt aici pentru a muri în numele lui Allah. În orice caz, vor fi morți", a declarat procurorul în cursul unei conferințe de presă. Individul, un musulman radicalizat cunoscut poliției și serviciilor de informații franceze, a trântit la pământ un militar de sex feminin și a încercat să-i ia arma, potrivit declarațiilor ministrului francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, potrivit Agerpres. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4922 secunde