Ankara a semnat cu Moscova un contract pentru achiziționarea de sisteme antiariene S-400

171
Ankara a semnat cu Moscova  un contract pentru achiziționarea  de sisteme antiariene S-400 - ankara-1505217727.jpg

Articole recomandate

Turcia a semnat cu Rusia un contract major privind achiziționarea de sisteme de apărare antiaeriană de înaltă tehnologie S-400, cel mai important contract încheiat de Moscova cu Ankara până în prezent, a anunțat, ieri, președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

"A fost semnat acordul de achiziționare. Din câte știu, un avans a fost plătit. Procesul va continua prin transferul unui credit rusesc către noi. Atât președintele rus Vladimir Putin, cât și eu suntem hotărâți în acest sens", a declarat președintele turc jurnaliștilor care îl însoțeau în zborul de întoarcere dintr-o vizită oficială în Kazahstan, relatează agenția de presă EFE.

Acest acord, a cărui valoare nu a fost dezvăluită - presa turcă evocând anterior un contract de 2,5 miliarde de dolari -, suscită îngrijorarea aliaților Turciei din cadrul NATO, alianță care trece printr-o criză în relațiile cu Rusia după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, acuzată și de faptul că acordă sprijin rebelilor separatiști proruși din estul Ucrainei.

Pentagonul a tras un semnal de alarmă, afirmând că "în general, este mai bine pentru aliați să cumpere echipamente care să opereze ca un tot".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3951 secunde