Angela Merkel dorește reluarea negocierilor pentru parteneriatul transatlantic

153
Angela Merkel dorește reluarea negocierilor pentru parteneriatul transatlantic - angela-1498655821.jpg

Articole recomandate

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a pronunțat în favoarea reluării negocierilor Uniunii Europene cu Statele Unite pentru Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții, transmite AFP. 


Acordul de liber schimb cu SUA ar permite "să ne rezolvăm împreună toate problemele", a susținut Angela Merkel la un congres economic organizat de partidul său, Uniunea Creștin-Democrată. 


Cancelarul a arătat că relațiile comerciale globale nu sunt un joc cu sumă nulă, în care unii câștigă, iar alții pierd. Reuters remarcă tonul ei împăciuitor înaintea summitului G20 de săptămâna viitoare, de la Hamburg. 


"Viziunea mea asupra globalizării este că într-o lume globală și interconectată avem nevoie de un sistem comercial bazat pe reguli, în care toate părțile să poată câștiga", a spus Angela Merkel. 


Referitor la uriașul excedent comercial al Germaniei, Angela Merkel a explicat că acesta se datorează parțial unor factori pe care nu îi poate influența, printre care politica monetară a Băncii Centrale Europene și prețul energiei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5434 secunde