ALERTĂ la Paris, după un atac armat pe Champs Elysees. Un polițist și atacatorul au murit

230
ALERTĂ la Paris, după un atac armat pe Champs Elysees. Un polițist și atacatorul au murit - champs19150100-1492722436.jpg

Articole recomandate

Un bărbat neidentificat a deschis focul, joi seară, pe bulevardul parizian Champs-Elysées. Doi polițiști au fost răniți grav, iar unul dintre ei a decedat, potrivit BFMTV. Un atacator a fost, de asemenea ucis și există informații că un al doilea ar fi reușit să fugă. La scurt timp după atacul armat de pe Champs Elysees au apărut informații privind focuri de armă trase și într-un mall din capitala Franței, însă informația a fost infirmată. Totodată, geniștii verifică mașina din care a coborât atacatorul, pentru a se asigura că nu este încărcată cu explozibil. Operațiunea forțelor de ordine este în plină desfășurare, scrie romaniatv.net

UPDATE: Autoritățile franceze au stabilit că atacatorul ucis pe Champs Elysees a acționat singur. Informația privind focurile de armă trase într-un mall nu s-a confirmat.

UPDATE: Bilanțul victimelor a fost revizuit pentru moment: Un polițist și bărbatul care a deschis focul au murit și alți doi ofițeri sunt răniți.

UPDATE: Președintele francez Francois Hollande va face primele declarații după reuniunea de urgență la care au fost convocați premierul Bernard Cazeneuve și ministrul de Interne Matthias Fekl.

UPDATE: Trei stații de metrou de pe Linia 1 - George V, Roosevelt et Champs-Elysées Clémenceau - au fost închise.

UPDATE: Pierre Henry Brandet, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Franța, a declarat că din primele informații adunate la fața locului, un bărbat a coborât dintr-o mașină la semafor și a deschis focul asupra patrulei de poliție cu o armă automată. Ofițerii se aflau în mașina de poliție, care staționa. Imediat după tirul de armă, bărbatul a fugit și a rănit alți doi polițiști, înainte de a fi doborât.

"Din primele informații putem spune că polițiștii au fost ținta atacatorului", a declarat reprezentantul Ministerului de Interne.

Surse judiciare susțin că atacatorul ucis mai fusese în trecut în atenția poliției, posibil pentru radicalizare .

UPDATE: Președintele SUA, Donald Trump, a avut o reacție rapidă la cele petrecute la Paris, după ce a aflat despre incidentul armat chiar înaintea unei întâlniri cu presa. "Se pare că este vorba despre un atac terorist", a comentat Trump, adresând condoleanțe poporului francez.

UPDATE: Un martor care lucrează la un local din apropiere a povestit că a auzit un scurt schimb de focuri, însă în care pare că s-au tras multe gloanțe. "I-am dus rapid pe clienți la subsol", a povestit bărbatul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1877 secunde