ALEGERI FRANȚA: Macron și Le Pen se confruntă în turul doi. Soarta UE, în mâinile francezilor

118
ALEGERI FRANȚA: Macron și Le Pen se confruntă în turul doi. Soarta UE, în mâinile francezilor - macronlepen-1494143091.jpg

Articole recomandate

Franța își alege astăzi președintele iar mulți spun că, odată cu noul șef al statului francez, se decide și viitorul Uniunii Europene. 47 de milioane de oameni sunt așteptați la urne să aleagă între Marine Le Pen și Emmanuel Macron. Cei doi mizează și pe voturile din diaspora franceză.


xxx


Francezii își aleg astăzi președintele, iar întreaga lume urmărește scrutinul. Asta pentru că Marine Le Pen, candidatul dreptei radicale, a promis un referendum pentru "Frexit", adică ieșirea Franței din Uniunea Europeană. Iar dacă acest lucru se va produce, mulți cred că va însemna sfârșitul proiectului european.

La polul opus se află Emmanuel Macron, favoritul sondajelor, cel care crede cu tărie în Uniunea Europeană.

Primele secții de votare s-au deschis deja, încă de sâmbătă, în Guyana franceză, urmate de cele din Antile, Polinezia și Noua Caledonie. În Hexagon, votul începe la ora 9, ora României. 47 milioane de francezi sunt așteptați la cele peste 60.000 de secții de votare.  


Marine Le Pen este liderul partidului dreptei radicale, Frontul Național. În campanie, ea a cerut oprirea imigrației, expulzarea suspecților de terorism, interzicerea vălului musulman și a promis un referendum pentru ieșirea din Uniunea Europeană.

Emmanuel Macron. Are 39 de ani și nu a fost ales niciodată ales pentru o funcție publică. Macron a lucrat ca bancher și are o avere consistentă. A fost ministru al Economiei în cabinetul Manuel Valls, de unde a demisionat pentru a-și crea propria mișcare, numită "En Marche!", scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4103 secunde