A mai rămas o zi până la alegerile prezidențiale din SUA

336

Articole recomandate

Pe americani îi mai desparte o zi de momentul în care își vor alege un nou președinte, după opt ani de guvernare Bush. Cei doi potențiali succesori, democratul Barack Obama și republicanul John McCain își canalizează ultimele resurse în statele cheie.
La Mentor, în Ohio, alături de John McCain a urcat pe scenă, deja celebrul Joe Instalatorul, devenit peste noapte vedeta campaniei electorale din Statele Unite. Dacă până nu demult s-a sfiit să vorbească despre opțiunile sale, el a recunoscut joi seară în fața unei mulțimi entuziaste că va vota cu senatorul republican.
Cât despre Barack Obama, candidatul democrat are un avans liniștitor în fața adversarului său. Principalul lui scop este acum câștigarea cât mai multor state tradițional republicane. În Virginia, stat pe care l-a vizitat joi, alegătorii nu au mai optat pentru un democrat de la alegerile din 1964. Obama a încheiat ziua de joi cu o apariție în fața susținătorilor din Colombia, Missouri.

Cetățenii americani aflați în străinătate pot vota prin poștă
America se pregătește de alegeri, însă mulți americani și-au exprimat deja opțiunea electorală. Este vorba despre cei care nu se vor afla pe teritoriul Statelor Unite pe 4 noiembrie.
Sistemul electoral american le permite acestora să voteze încă din perioada campaniei electorale. Opțiunile lor sunt trimise prin poștă.
Soldații americani aflați în misiune în România și-au votat deja favoritul pentru alegerile prezidențiale. Este vorba despre militarii de la baza Mihai Kogălniceanu, dar și despre marinarii aflați la bordul distrugătorului USS Mount Whitney. Nava de război a ancorat în portul Constanța, de unde va pleca chiar în ziua alegerilor, pe 4 noiembrie.
Cetățenii americani care nu se vor afla în circumscripțiile lor în ziua alegerilor pot solicita un așa numit "buletin de vot în absență", pe care îl primesc prin mail sau prin poștă. Votul în absență poate fi exercitat chiar și cu câteva săptămâni înaintea zilei alegerilor. Singura con-diție este ca el să ajungă la biroul electoral înaintea închiderii urnelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.94 secunde