14 state europene nu se conformează încă legislației privind cuștile găinilor

423

Articole recomandate

Deși 1 ianuarie 2012 a fost data limită stabilită de UE pentru schimbarea cuștilor găinilor ouătoare, o parte dintre statele membre nu au reușit să se conformeze pe scrie Associated Press.

Comisia Europeană afirmă că 46 milioane de găini, dintr-un total de 330 milioane (cam 14%), sunt încă ținute în baterii necorespunzătoare. Noile reglementări cer ca spațiul alocat unei găini să crească de la 550 cm² la cel puțin 750 cm².

Mulți fermieri care au făcut investiții considerabile la timp sunt acum dezavantajați în competiția cu cei aflați în întârziere.

În această situație, este dificil de găsit vinovatul. Unii acuză ritmul foarte lent al legislației comunitare, ca și controalele deficitare ale Uniunii. Alții arată spre ceea ce consideră a fi reaua-credință a unor state.

Comisarul european pentru sănătate și protecția consumatorilor afirmă că această stare de confuzie subminează credibilitatea Uniunii Europene. Serviciul său a informat că 14 state membre, printre care Franța, Italia, Polonia și Spania, nu se conformează noilor reglementări. Situația a iritat în mod deosebit Marea Britanie, care are tradiții puternice în ce privește drepturile animalelor, și care exploatează orice mic derapaj din partea UE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Stire din Actual : Marea Britanie abandonează UE
Pagina a fost generata in 1.629 secunde