Toate știrile despre rețete culinare în ziarul Cuget Liber Online.

Rețete culinare

16 articole cu tagul "rețete culinare". Ultima știre adaugata : Joi, 19 Ianuarie 2017.

Stire din Diverse : Dressingul perfect pentru o salată prietenoasă cu silueta
Cuget Liber -
19 Ianuarie 2017
Un studiu recent concluziona faptul că de sărbători mâncăm peste necesarul de calorii. Știm asta. Dar același studiu ne spune și că toate kilogramele acumulate timp de 10 zile, în perioada Crăciunului și a Anului Nou se ...
Cuget Liber -
19 Ianuarie 2017
Snickers. Un dulce pe care este imposibil să nu-l iubești. Asta până când citești cu atenție eticheta și constați cu stupoare că rețeta este mult prea chimicalizată pentru stilul tău de viață sănătos. De aceea, clic ...
Stire din Diverse : Azi gătim orezul  în stil chinezesc
Cuget Liber -
19 Ianuarie 2017
Orezul este mâncarea de bază a chinezilor. Cu toate acestea, rețetele lor minunate au fost împrumutate de majoritatea popoarelor care au dat de gustul bunătăților asiatice. Pentru a găti "orez prăjit în stil chineze ...
Stire din Diverse : Dafinul, mai mult  decât condiment. Pune-l  pe lista de cumpărături
Cuget Liber -
19 Ianuarie 2017
Dafinul este cultivat mai ales în regiunile mediteraneene. Medicii din Grecia Antică foloseau mult frunzele și fructele de dafin. Frunzele de dafin sunt foarte bogate în uleiuri esențiale ce le conferă proprietăți m ...
Stire din Diverse : Învață să faci gogoși pufoase, rapid și fără dospit
Cuget Liber -
19 Ianuarie 2017
Vremea rece și ninsoarea sunt motive bine înte-meiate ca timpul liber să fie petrecut în bucătărie. Fie că uneori alegem mâncăruri sofisticate, iar alteori ceva rapid, cert este că mereu ne vom întoarce cu gândul la trad ...
Cuget Liber -
17 Decembrie 2013
Ingrediente: 800 grame rasol de vită, o ceapă, 2 cartofi, 3 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel, un sfert de rădăcină de țelină, un borcan mare de mazăre (820 grame), 4-6 castraveți murați și/sau gogoșari în oțet, 400 ml ma ...
Cuget Liber -
16 Septembrie 2013
Ingrediente: 2 kg ceapă, 3 kg ardei gogoșar, 3 kg vinete (coapte), 2 kg roșii proaspete, 1 l ulei, sare de mare.Mod de preparare: Ceapa și ardeii se rad pe răzătoarea mare. Se pune ulei la încins, se adaugă ceapa și se l ...
Cuget Liber -
30 August 2013
l Truc pentru gemuri și dulcețuri: dacă doriți ca gemul sau dulceața să nu se mai închidă la culoare în timpul fierberii, adăugați pastile de vitamina C (500 mg la 0,5 l de compoziție).l Dulceața pusă în borcane cu filet ...
Cuget Liber -
28 August 2013
Gratinare provine din franțuzescul gratin, care înseamnă o crustă aurie (sau brun-aurie) ce se formează la suprafața unei mâncări ce a fost ținută la cuptor (eventual doar sub grill). Există și scule specializate pentru ...
Cuget Liber -
23 August 2013
l Oul fiert se curăță mai ușor dacă înainte de fier-bere i se face o gaură în coajă, cu un bold. O altă soluție este să cureți oul ținându-l într-un bol cu apă rece.l Prăjiturile nu se mai ard dacă puneți un strat de sar ...
Cuget Liber -
21 August 2013
Carnea de pui se combină armonios cu anumite condimente și mirodenii, care, dacă sunt corect alese, o pot transforma radical, de la versiuni clasice la cele moderne sau chiar ex-travagante. Specialiștii în gastronomie re ...
Cuget Liber -
21 August 2013
Vă prezentăm o serie de… secrete culinare păstrate cu sfințenie de generații întregi, pe care le puteți folosi cu încredere în bucătărie, căci eficiența le-a fost demonstrată cu vârf și îndesat. Iată numai câteva d ...
Cuget Liber -
13 Iulie 2013
Ingrediente: 1 blat de tort; 1 litru de lapte; 10 linguri de zahăr; 8 linguri de făină; 2 linguri de cacao; esență de vanilie; ananas; glazură de ciocolată; frișcă.Mod de preparare: pentru crema de cacao se amestecă 5 li ...
Stire din Diverse : Pizza vegetariană
26 Noiembrie 2011
Ingrediente: blat de pizza, sos, o linguriță ulei, o ceapă tocată mărunt, un cățel de usturoi zdrobit, un dovlecel dat prin răzătoare, o jumătate de ardei roșu tăiat fâșii, o jumătate de ardei verde tăiat fâșii, 120 g br ...
Stire din Cetățenești : Mere umplute
Cuget Liber -
03 Noiembrie 2011
Ingrediente: 4 mere mari, suc proaspăt de lămâie (după gust), 20 g migdale măcinate, 5 curmale fără sâmburi tăiate mărunt, 10 grame stafide zdrobite, 2 dl smântână bătută.Pentru decorare, se pot folosi portocale, madarin ...
22 Octombrie 2011
Ingrediente: 400 g cartofi tăiați felii subțiri, 200 g roșii cherry tăiate în jumătate, trei linguri ulei, trei fileuri de pește alb. Mod de preparare: se încălzește cuptorul la 200 grade. Se pun roșioarele și chips-uril ...

Cele mai accesate ştiri

Pagina a fost generata in 0.2064 secunde