Cum sunt educați civic copiii din Constanța

195

Articole de la același autor

Peste 800 de elevi din județul Constanța vor participa la un proiect unicat, de educație civică. Este vorba despre Civi-Mateca, o colecție de filme de scurt metraj, concepute și realizate de copii.

Proiectul este o inițiativă a Asociației Civicum Voluntaris și a fost declarat câștigătorul programului de responsabilitate socială Heineken pentru Comunități, ediția 2014, fiind premiat cu un grant de 80.000 de lei. Civi-Mateca îmbină pasiunea Generației Click pentru tehnologia de ultimă generație, cu elemente de educație civică, urmărind în același timp promovarea voluntariatului prin dezvoltarea inter-relaționării umane.

"Proiectul este o provocare pentru elevii de orice vârstă întrucât le solicită nu numai creativitatea, abilitățile artistice și spiritul de observație, ci îi obligă să lucreze în echipă, să socializeze, să își împartă responsabilitățile și mai ales să acumuleze informații tehnice despre modul în care se realizează un film de scurt metraj. Tematica de educație civică le permite să exploreze o arie largă de aspecte sociale, precum: respectul, grija și toleranța pentru cei din jurul nostru, protecție și rol activ pentru natură și mediu, comportament adecvat în societate, implicare în viața comunității și multe alte subiecte. Elevii vor găsi formații care să-i ajute pe site-ul proiectului: www.civi-mateca.ro Rezultatele nu pot fi decât spectaculoase. Echipa de proiect Civi-Mateca așteaptă cu nerăbdare să primească la finalul lunii octombrie filmulețele realizate, urmând apoi ca ele să intre în procesul de jurizare", a declarat Isabela Ștefan-Iorga, coordonatorul de proiect.

Elevii, cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani, vor avea misiunea de a se transforma în observatori ai comunităților în care trăiesc, astfel că, timp de o lună de zile, vor trebui să surprindă cu ajutorul unei camere și să exprime prin imagini video, cele mai interesante aspecte ale vieții, care se încadrează în tematica dată a concursului de scurt metraje: educație civică.

Un juriu cu experiență va selecta cele mai reușite zece scurt metraje realizate de către echipele Civi-Mateca și va premia individual, membrii echipelor desemnate câștigătoare, într-un cadru festiv, la finalul proiectului.

Ulterior, se va organiza o caravană itinerantă de proiecții gratuite a filmelor de scurt metraj premiate, în unitățile școlare din cele nouă localități implicate în proiect, numărul elevilor informați și educați vizual, prin intermediul proiectului, depășind cifra de 4.000. Proiectul se va finaliza pe 1 februarie 2015.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 29 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Doi mirciști fac cinste României
Pagina a fost generata in 0.576 secunde