La Școala nr. 16 din Constanța, clasa a IV-a a început fără… învățătoare

1574
2
La Școala nr. 16 din Constanța, clasa a IV-a a început fără… învățătoare - scoalanr161-1505146325.jpg

Articole de la același autor

În timp ce elevii din școlile din Constanța erau primiți cu zâmbete, clasele decorate și cărțile pe bancă, elevii din clasa a IV-a a Școlii nr. 16 din municipiu au avut parte ieri de o surpriză neplăcută: nu aveau învățătoare. 


"Vă scriu iar cu privire la problema clasei a IV-a din Școala nr. 16. Anul trecut, vă spuneam că o vor da afară pe cea de-a treia învățătoare a copiilor, cea care - în sfârșit! - era ce trebuie. Au dat-o afară. Nu mai repet motivele. Iar acum, în prima zi de școală, au venit copiii cu flori într-o clasă fără… învățătoare! Nu au cadru didactic pentru acești copii. Singurul răspuns transmis prin laboranta școlii a fost: «Sperăm să vină cineva mâine». Nu știu cum se fac «cărțile» în școli azi, dar să dai afară un om iubit de copii și să îl înlocuiești cu absolut nimic este o idioțenie, o bătaie de joc. E o lipsă de respect față de copiii noștri. Fix asta îi învățăm: cum să li se rupă de tot!", a scris, pe adresa redacției, mama unui elev al Școlii nr. 16.


Ulterior, directorul unității de învățământ ne-a confirmat cele transmise de părinți. 


"Titularul are concediu fără plată, un an de zile. Nu este nicio ilegalitate aici. S-a ocupat postul la pretransfer și la 1 septembrie am aflat că intră în concediu fără plată. Am făcut toate demersurile posibile către inspectorat, am sunat și am vorbit cu toți, dar, deocamdată, nu s-a găsit o persoană care să ocupe postul. Din păcate, părinții nu înțeleg că acestea sunt legile învățământului. Nu e nimic ilegal și nimic neobișnuit. Angajările se fac de către Inspectoratul Școlar Județean, eu le-am spus că nu mai accept această situație și că trebuie să am urgent om pe post. Însă, știți cum e, toate posturile au fost ținute de fostul director, nu au fost scoase la titularizare și acum am ajuns în situația aceasta", ne-a declarat directorul unității de învățământ, prof. Gina Tone.


În mai puțin de zece minute, după conversația telefonică, directorul școlii a revenit și ne-a anunțat că a fost înștiințată de la ISJ Constanța că începând de mâine (n.r. – astăzi) vor avea o nouă învățătoare pe postul respectiv și că lucrurile intră pe făgașul normal.


Comentează știrea

Director
12 septembrie 2017
Prima zi de scoala

Stimata redactie! Situatia relatata de dumneavoastra a fost remediata si anume ISJ Constanta a repartizat ieri(11.09.2017) o doamna invatatoare la clasa a IV a C.Am depus toate eforturile pentru a nu ajunge in aceasta situatie, dar nu a depins totul de mine. Referitor la acest articol aparut ieri si astazi vreau sa aduc cateva precizari. Imi exprim regretul ca am adus in discutie fosta conducere si imi retrag afirmatia referitoare la aceasta, deoarece imi asum responsabilitatea acestui fapt neplacut de a nu avea invatator in prima zi de scoala in acest an scolar. De asemenea mentionez, ca imi cer scuze publice pentru afirmatia respectiva si in viitor nu voi mai face referire decat la persoana mea. Va mulumesc

Simona Anghel
12 septembrie 2017
Maaare diferenta!

Ce-i drept, articolul meu din luna aprilie mai avea doua declaratii in plus: ale unui inspector si ale fostei invatatoare. Dar am refuzat sa-mi asum afirmatia CA POSTUL E TINUT LA BLAT cum vad ca NU scrie nici acum. Domnule Mihalache, esti demn de DISPRET!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3347 secunde