Expoziție de pictură și grafică, pe simezele Muzeului de Artă

177
Expoziție de pictură și grafică, pe simezele Muzeului de Artă - expozitie-1505230690.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Artă Constanța găzduiește, începând de astăzi, o expoziție de artă contemporană care reunește lucrări de pictură și grafică aflate în patrimoniul propriu. Expoziția este realizată în cadrul celei de-a XXV-a ediții a Zilelor Europene ale Patrimoniului și are ca temă "Patrimoniu cultural - natură - armonii". 


Pe această cale, amintim că, la ora actuală, dintr-un patrimoniu de peste 7.800 de lucrări sunt expuse permanent în jur de 1.500, atât la sediul din Constanța, cât și în celelalte două secții din oraș și județ. 


Expoziția de bază a muzeului constănțean este structurată pe nuclee monografice/săli ale maeștrilor și sugerează o imagine complexă a creației fiecăruia, dar și a direcțiilor de evoluție din perioada modernă a artei românești. 


Totodată, instituția de cultură constănțeană organizează numeroase expoziții temporare din patrimoniul propriu ("Muzeul din depozit") sau din afară, ale unor etape, direcții de evoluție, personalități, tineri creatori pe cale de afirmare, artă românească, europeană și universală, în organizare proprie sau colaborare cu alte instituții prestigioase din țară și străinătate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Decembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Dublu vernisaj la Muzeul de Artă
Miercuri, 19 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte, la Muzeul de Artă
Pagina a fost generata in 1.1115 secunde