Cununia civilă se poate oficia și în alte locuri decât primăria

2152
Cununia civilă se poate oficia și în alte locuri decât primăria - cununie-1327670525.jpg
Comisia Juridică a Camerei a aprobat o serie de modificări la Legea 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, fiind introduse prevederi prin care oficierea căsătoriei poate avea loc și în alte locuri decât la primărie, precum Grădina Botanică sau într-un balon. "S-au scos motivele "temeinice" pentru care soții cer oficierea căsătoriei și în alt loc decât oficiul de stare civilă. S-a scos acest lucru pentru că putea să intervină subiectivitatea primarului, preferințele sale personale", a explicat președintele Comisiei Juridice, Daniel Buda.

O altă modificare aprobată de către deputații juriști se referă la interdicția înregistrării unor nume considerate indecente ori ridicole pentru nou-născuți.

"Ofițerul de stare civilă poate refuza înscrierea unor prenume care sunt formate din cuvinte indecente ori ridicole, părinții putând opta pentru un nume corespunzător", prevede actuala lege la articolul 18, alineatul 2. Comisia Juridică a introdus obligativitatea ca ofițerul stării civile să își motiveze, în scris cererea. Totodată, numele formate din două cuvinte se vor scrie obligatoriu, cu cratimă, pentru evitarea confuziilor la identificarea persoanelor. Modificările legislative urmează să intre în plenul Camerei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 27 Ianuarie 2012
Stire din Politică-Administrație : "PDL va face mutarea semnificativă"
Vineri, 27 Ianuarie 2012
Stire din Politică-Administrație : Motivul pentru care UDMR susține PDL
Pagina a fost generata in 1.5963 secunde