Scandalul RATC - Casa de Pensii ajunge la București

1330
3
Neînțelegerile dintre Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța și Casa Județeană de Pensii Constanța a ajuns și la urechile prefectului județului, Claudiu Iorga Palaz. Acesta a convocat în cursul zilei de ieri conducerile celor două instituții pentru a le determina să cadă la un acord privind plata abonamentelor beneficiarilor Legii nr. 189.

Directorul RATC, Dumitru Coiciu a explicat că "Regia este într-o situație financiară extrem de dificilă din cauza Casei Județene de Pensii care nu-și plătește obligațiile către noi și invocă tot felul de motive, de chichițe, de contracte, cu toate că ele nu sunt specificate în lege". La rândul său, directorul economic al Casei Județene de Pensii, Augustina Munteanu, a precizat că "Plata abonamentelor oferite beneficiarilor Legii nr. 189 se poate face numai după semnarea convenției cadru impuse de Casa Națională de Pensii".

Practic, conducerea RATC refuză să semneze convenția respectivă pe motiv că este abuziv să se solicite, pe lângă tabelele cu listele și semnăturile beneficiarilor, și fotocopiile taloanelor de pensii. "Pe mine mă obligați să-l chem cu talonul de pensie și să-i fac copie. Sunt munți de hârtie la aproape 5.000 de beneficiari. Dar nu vă trebuie așa ceva. Eu nu știu ce faceți cu ele!", a răspuns Dumitru Coiciu. Augustina Munteanu a explicat că "acest punct al convenției a fost introdus în anul 2010 pentru a asigura realitatea deconturilor. Nu este suficient să constatăm că persoana respectivă nu a murit, ci și că și-a solicitat dreptul de a circula gratuit cu mijloacele de transport".

Nereguli depistate de Curtea de Conturi

Prefectul Claudiu Iorga Palaz a dat citire unui fragment dintr-un raport al Curții de Conturi din care reiese că "RATC nu a eliberat lunar abonamentele așa cum pre-vede art. 3 din Convenție, ci fiecare beneficiar a primit un permis gratuit, această procedură nedând posibilitatea verificării realității prestării acestor servicii lunar. Din verificările prin sondaj a listelor din ianuarie - iunie 2009, primele 50 de pagini, 344 de persoane nu se regăsesc cu semnătură, deși RATC a cerut decontul pentru fiecare persoană din listă". Întrebat de prefect dacă "s-au plătit abonamentele și pentru persoane care au murit", directorul Dumitru Coiciu a răspuns: "Da! Dar Casa de Pensii trebuia să verifice acest lucru! Iar noi le-am dat banii înapoi!".

Pleacă la București

Discuțiile s-au încheiat fără a ajunge la o înțelegere, dar cu promisiunea de a se reîntâlni săptămâna viitoare. Până atunci, directorul RATC a spus că va solicita o întrevedere cu președintele Casei Naționale de Pensii pentru a-i explica situația de la Constanța și a-l convinge să scoată prevederea cu copii ale talonului de pensie din convenția cadru. Conducerea Casei Județene de Pensii a propus semnarea convenției cu amenda-mentul ca taloanele să fie atașate documentelor o dată la trei luni și nu lunar.

Comentează știrea

Mine
13 ianuarie 2012
Abonamente gratuite

1. Transmiterea trimestriala a copiilor taloanelor de pensii ( care este groaie - cca 1300 file fata verso cu cate 2 taloane pe fata , care se mai si arhiveaza la Casa de pensii ) poate fii inlocuita cu intocmirea unui program sumplu de validare a nr. talonului de pensie . RATC transmite pe un CD tabelul cu Numele si nr. talonului de pensie , iar la Casa de pensii sa valideaza acest tabel . 2. Sa se faca public procentul costului abonamentelor gratuite in ponderea incasarilor lunare.

CRNL
13 ianuarie 2012
LA BOTOSANI SE POATE..

News Conducerea societății Modern Calor intenționează să diminueze prețul de producție a energiei termice. Ion Diaconu, directorul general al societății de termoficare susține că diminuarea se va realiza în vara acestui an. "Ne gândim să micșorăm din nou prețul gigacaloriei. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla în vara acestui an, după finalizarea lucrărilor de modernizare a CET-ului. Va fi o scădere considerabilă în ceea privește prețul de producere a energiei termice. Dacă în momentul de față prețul unei gigacalorii este de 420 de lei, din vară probabil va ajunge la 380-390 de lei. Asta înseamnă în primul rând mai puțini bani de la bugetul local pentru subvenție", a spus Ion Diaconu. Cât privește prețul plătit de populație pentru o gigacalorie, acesta va rămâne 180 de lei.

Stefan
13 ianuarie 2012
Criminali

Mazare, consilierii si Coiciu au distrus transportul ecologic in Constanta(tramvai , troleu) investintie imensa la timpul ei , au achizitionat autobuze, pretul la motorina a crescut si ei dau vina pe o suma nesemnificativa de la casa de pensii ! Ce rusine ! Cine ii va judeca pe acesti oameni pentru dezastrul produs? Stimati ziaristi scrieti despre acest dezastru si cereti pedepsirea acestor criminali !

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Ianuarie 2012
Stire din Social : Cine a pus pe chituci RATC Constanța
Pagina a fost generata in 1.8676 secunde