Elevii din Mangalia, în spectacol la Muzeul Callatis

1319
Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia și Școala nr. 5 Gala Galaction Mangalia, în colaborare cu Primăria Municipiului Mangalia, au organizat la sediul muzeului callatian, manifestarea culturală "Vin sărbătorile de iarnă".

În deschidere, directorul Mu-zeului de Arheologie Callatis Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, le-a vorbit elevilor despre tradițiile și obiceiurile românilor legate de sărbătorile de iarnă.

Muzeograf Liliana Bădin a prezentat un material în care a ilustrat sărbătorile de iarnă din tradiția populară românească.

Elevii clasei a IV-a C, îndrumați de înv. Lidia Bleandă, au inter-pretat piesa de teatru "Salvați de Moș Crăciun", urmați de elevii clasei a I-a C, pregătiți de înv. Adina Munteanu, care au prezentat scurte informații despre sărbătorile de iarnă specifice altor popoare, dar au cântat colinde românești.

În final, elevii clasei a III-a C, coordonați de înv. Adriana Dobre, au interpretat cele mai frumoase colinde de Crăciun din repertoriul românesc și din cel internațional. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 22 Decembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : "Un zâmbet pentru bunicii noștri"
Pagina a fost generata in 0.2008 secunde