Peste 40 de mii de constănțeni, somați pentru plata datoriilor la SPIT

940
1
Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța a demarat, zilele trecute, procedura de urmărire și executare silită a contribuabililor care nu și-au plătit datoriile la timp. Astfel, au fost expediate 41.371 de somații de plată pentru a recupera sumele datorate bugetului local, aferente semestrului al II-lea din 2011. Reamintim că termenul scadent pentru achitarea taxelor, impozitelor și a amenzilor a expirat în ultima zi din luna septembrie.

Potrivit informațiilor transmise de SPIT Constanța, din aproximativ 270.000 de contribuabili înregistrați în evidențele fiscale, mai mult de 15 la sută sunt trecuți pe lista rău-platnicilor.

Directorul executiv al Serviciului de Impozite și Taxe Constanța, Virginia Uzun, a declarat că peste 75 la sută dintre cei somați au debite cumulate din impozite și taxe, iar restul au de plătit amenzi restante.

"Datoriile cele mai mari le dețin persoanele fizice care nu au bunuri supuse impozitării și care au debite cumulate din amenzi", spune Virginia Uzun. "Spre exemplu, o singură persoană avea la data de 18 noiembrie, anul acesta, un debit de peste 260 de mii de lei, reprezentând amenzi neachitate".

Reprezentanții serviciului precizează că datornicii au 15 zile la dispoziție, de la primirea somației, să plătească, în caz contrar, procedura este continuată prin înființarea popririlor pe venituri asupra disponibilităților bănești sau prin sechestrarea bunurilor personale.

Comentează știrea

gill
30 noiembrie 2011
datorii la buget

de fapt o buna parte din acesti datornici primesc si ajutoare si subventii la caldura . asa ca putin ii doare de datoriile la buget .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3328 secunde