Mangalia și "experimentele" lui Tusac

1481
3
Mangalia și
După aproape patru ani de mandat, fostul primar Mihai Claudiu Tusac a reușit trista performanță de a-și fi umilit, rând pe rând, toți partenerii de coaliție. Cei mai vizați au fost liberalii, cei care au avut două mandate de viceprimar. Primul dintre aceștia, Viorel Oleniuc, a primit, sub semnătura lui Tusac, două atribuții: să numere pescărușii care trec prin fața primăriei și să se ocupe ca primăria să aibă suficientă hârtie igienică. Un al doilea viceprimar PNL, Sorin Andrei, a fost atât de șicanat de Tusac încât a renunțat, prin demisie, la această funcție, la care, însă, iată că se reîntoarce, numai de dragul unui USL fantasmagoric, care funcționează exclusiv în favoarea PSD-ului.

Ion Mincă, un alt partener de coaliție, dar și viceprimar pen-tru o scurtă perioadă de timp, a fost amăgit, la rându-i, de așa zisa bunăcredință a lui Tusac. Mincă a reușit performanța de a fi "viceprimarul de la biobază", trimis să își exercite puținele atribuții laolaltă cu maidanezii din Mangalia. În fine, Constantin Filimon, care, la un moment dat, s-a încăierat, în plină ședință de consiliu cu Tusac, a devenit sfetnicul său de încredere, dar și portstindardul PSD-ului, partid căruia, tot într-o adunare publică, i-a jurat credință veșnică. A avut un mandat scurt și trist, marcat de frigul din casele mangalioților, dar și de triplarea prețului la gigacalorie.

Mitingul "frigului"

Tot sub administrația pesedistă, autorizațiile de construcții au fost efectiv blocate, acestea fiind "rezervate" numai acoliților. În schimb, de trei ani și jumătate încoace, agenții economici trec, periodic, prin spaima amenzilor de sute de milioane de lei, mulți dintre aceștia alegând calea falimentului, în locul terorii Corpului de Control al primăriei. În locul creării de locuri de muncă, ei au pus pe tava "prietenilor" din Constanța servicii care generau sute de job-uri pentru mangalioți: salubrizarea, reabilitarea drumurilor, asfaltarea și culminând, în urmă cu câteva luni, cu societatea de termoficare.

De asemenea, lăcomia pesediștilor a alungat Romintherm, firma care a asigurat, timp de opt ani de zile, căldură și confort în locuințele din Mangalia, iar în locul acesteia să aducă "Callatis Therm"-ul.

Astfel, din cauza prețului exorbitant stabilit pentru gigacalorie, de trei ori mai mare față de anul trecut, dar și a frigului din locuințe cetățenii Mangaliei nu au mai suportat și au ieșit în stradă, într-un miting spontan ce i-a dat fiori lui Tusac.

Se pregătește debarcarea lui Sorin Andrei?

Mangalia s-a transformat, în ultimii patru ani, într-un experiment, în care administrația locală s-a contopit în interesele de grup. Primăria a devenit o fortăreață, de zidurile căreia nu pot trece decât pilele și relațiile. Întâlnirile de taină conspirative au luat locul audiențelor cu cetățenii, accesul plebei fiind practic imposibil în fieful administrației pesediste. Tusac a încercat să transforme Consiliul Local într-o mașinărie de vot ascultătoare, care să execute doleanțele și nevoile găștii pesediste. Dar nu i-a mers. Astfel, în 2009, a ales să dizolve consiliul. Consilierii locali au câștigat, în instanță, după mai bine de un an, procesul cu Tusac.

Tot fostul edil local a fost promotorul unei metode inedite dar ilegale de a face administrație publică: la ședințele de consiliu sunt convocați EXCLUSIV consilierii săi "de suflet", oameni care îi dau ascultare și care, deși păcăliți și umiliți de atâtea ori, lasă, din nou, interesul cetățenilor la o parte, văzându-și numai de cele proprii.

Pe "hârtie" Tusac spune că USL-ul funcționează la Mangalia. În realitate însă, el nu reușește, nici în al doisprezecelea ceas, să poarte un dialog cu toți partenerii de coaliție. Un exemplu concludent este că la numai trei zile de la alegerea lui Sorin Andrei în funcția de viceprimar, Tusac se răzgândește și vrea să îl înlocuiască pe acesta cu... Constantin Filimon. O dovadă în plus că USL la Mangalia a devenit o plastilină în mâinile unei singure persoane.

Comentează știrea

MESAGERUL PĂCII!!!
30 noiembrie 2011
Info

Iorgus are acum un interes pentru autostrada Soarelui! De ce? Va spun acum o informatie pe care multi nu o au! Intre 2 Mai si Vama-Veche, exista un cartier de case pe partea dreapta! In cardasie prieteneasca de hoti, el si cu primarul comunei Limanu, Iustin Urdea ( primar P.N.L., pus acolo de Iorgus cand era in P.N.T., guvernarea tradatorilor de Neam si Tara C.D.R.), au pus mana pe zeci de hectare undeva pe camp la vreo 300 metri. Acum 4 ani acesti infractori de drept comun au adus pe proprietea lor, folosind bani publici, apa pe camp!!!!!! Pentru terenul lor. Ce aveau de gand? Pe langa faptul ca Iorgus avea planul cadastral secret ( cu dedicatie de la Adrian Nastase * Iorgus primar P.S.D., CU TUSAC FINUL SAU, UNS CONSILIER Judetean de Nasul Iorgus, in aplauzele lui Nicusor Constantinescu si Mazare Raducu * ) in acea perioada si ca pe acele pamanturi va trece si viitoarea autostrada ( bani de la stat ca despagubire ), se gandea sa ii aduca pe acei investitori din Austria, ce ar fi trebuit sa realizeze si acea statiune bombastica de la 23 August ( alta golaneala pusa la punct cu Mugurel Mitrana, primar P.D.L., si acolo crescanduse artificial pretul terenurilor, cu utilitati trase pe bani publici ), si sa construiasca o statiune de 5 stele pe camp la Vama Veche - 2 Mai. Aici si doamna Udrea intra in schema afacerii, ca deh, colegi de partid si ^experti^ in turism sunt cu totii. CONCLUZIE: ACESTI HOTI NU AU CULOARE POLITICA, NU TIN CU TARISOARA ASTA AMARATA, NU AU SCRUPULE! TUSAC, IORGUS, NAE NEGREA, IUSTIN URDEA, MUGUREL MITRANA, STOLOJAN, RADU VASILE, VASILE OLAN, FILIMON, CUCORANU, FAMILIA CRACIUN DIN MANGALIA, SUNT DOAR O MICA PARTE A SAMSARILOR OPORTUNISTI DE TERENURI SI AFACERI MURDARE, CARE AU DISTRUS CONSTIENT O ECONOMIE, CEA A TURISMULUI LITORALULUI ROMANESC! P.S. REVIN CU INFORMATII!

Milica
30 noiembrie 2011
Mangalia, un oras nlestemat

Un consilier, ca si un primar, este ales pentru a participa la sedinte, nu pentru a pune "coada pe spianre" si a cinta aria vanitatii pe coclauri. Reluind, la nivel local, concertul parlamentar, intr-un cadru de circ, "bilciul desartaciunilor" de zi cu zi demonstreaza clar ca avem de-a face cu un excedent covirsitor de parlamentari si de consilieri. Numarul acsetor paraziti este mult prea mare pentru buzunarul romanilor, condamnati dinainte, intr-un proces masluit al transferului de averi de la stat la "baieti destepti", fie ei proveniti sau nu din rindurile serviciilor secrete sau al circiumarilor. Mangalia trece printr-o criza de autocunoastere. Cindva, locuitotii ei vor intelege ca partidele s-au discreditat si ca sansa ar fi a votului uninomina, punindu-se stampila pe numele viitorilor alesi, fie chiar si pe listele de partid, nu pe sigla partidului, ale carui locuri eligibile sint cumparate pe sponsorizari aducatoare de profituri.

ANA
30 noiembrie 2011
Minca .....

Oamenii au iesit in strada pt ca i-a amenintat MINCA,si partenerul lui IORGUS,nu de frigul din casa,s-a pus in mijlocul strazii si dirija circulatia,mafiotul de Minca,probabil fiind in clanul Pileri...se explica,dar DNA-ul nu vezi ce se intampla?Minca un traficant...cine ne conduce orasul?mafia italiana Domnule prefect,trebuie sa urmaresti incompatibilitatea lui Minca,dar scuze marionetele....

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Arhitectul Porno
Pagina a fost generata in 0.309 secunde