Crimă macabră în Ghindărești

ȘOC și GROAZĂ / Călugăr homosexual decapitat și aruncat în șanț

2317
ȘOC și GROAZĂ / Călugăr homosexual decapitat și aruncat în șanț - fondcalugardecapitat-1321810311.jpg

Teama domnește în comuna Ghindărești, după ce locuitorii au fost martorii unei descoperiri macabre: cadavrul unui fost călugăr a fost găsit decapitat, într-un sac aruncat într-un șanț, la marginea drumului. De două zile, satul este împânzit de polițiști aflați în căutare de suspecți și probe. Iar ceea ce au descoperit până acum, cât și șoaptele unor săteni, ar arăta că monahul nu a avut o viață tocmai pioasă.

Locuitorii din Ghindărești sunt oameni simpli. Majoritatea pescari ruși-lipoveni, ei recunosc că nu sunt ușă de biserică, dar sunt oameni cu frica de Dumnezeu, astfel că moartea îngrozitoare a unui localnic, fost călugăr, i-a îngrozit.
Descoperirea macabră a fost făcută de o femeie, sâmbătă dimineață, în jurul orei 8,30. Ea a văzut sacul îmbibat de sânge, aruncat într-un șanț la marginea străzii Nucilor din localitate și a fugit într-un suflet la primar, care a sunat la 112. Sacul, în care se putea distinge cadavrul unui bărbat, era legat la ambele capete.
În scurt timp, locul a fost împânzit de polițiști, dar și de săteni, curioși și îngroziți în același timp de vestea crimei de o cruzime rar întâlnită. Groaza era cu atât mai mare, căci cadavrul aflat în sac era decapitat, iar capul era așezat lângă picioare. Anchetatorii au identificat victima după sutana pe care o purta, stabilind că era vorba de Alexe Artiom, de 40 de ani. Bărbatul se întorsese în sat în primăvară, după ce a petrecut trei ani în Mănăstirea Uspenia, lăcaș de cult ortodox de rit vechi, din localitatea tulceană Slava Rusă.

"Criminalul se află printre noi…"
Vestea că victima era un con-sătean și mai ales cel pe care îl cu-noșteau ca pe un om simplu, care-și dedicase viața lui Dumnezeu, i-a luat prin surprindere pe săteni. "Nici nu ne venea să credem că este cineva de la noi din sat. Acum toată lumea este îngrozită, oamenii nu-și mai lasă nici copiii pe stradă, de teama criminalului care este liber. Dacă a lovit o dată, poate să mai facă o crimă… Chiar vorbeam cu primarul, sâmbătă, când se adunaseră oamenii grămadă în zona unde a fost găsit cadavrul, că poate criminalul se află printre noi", a declarat vice-primarul Adrian Vartolomei pentru "Cuget Liber".
Potrivit vicelui, victima era cunoscută ca fiind un om liniștit și muncitor. "Dacă bea un pahar sau două, nu așa cum se aude, că era un bețiv. Provenea dintr-o familie sărmană, a stat mult timp într-un bordei pe care și l-a făcut singur. Mai apoi și-a făcut o casă, așa cum a putut. A mers din poartă în poartă și a cerut sprijin, iar fiecare l-a ajutat cum a putut, ba cu o scândură, ba cu o farfurie de mâncare sau cu bani. Acum trei ani a plecat la mănăstire, la Slava Rusă, iar cei de acolo l-au făcut călugăr, deși noi spunem că s-au cam grăbit. În primăvară s-a întors în sat, ne-a spus că a renunțat la viața monahală", a spus edilul despre fostul călugăr.

Crimă pasională?
Sâmbătă, după cinci ore în care au cercetat cu atenție cadavrul și împrejurimile, polițiștii au adus la fața locului și câini de urmă; în două rânduri, patrupedele au mers direct la o casă aflată la aproximativ o sută de metri de locul unde a fost găsit cadavrul. Astfel că, până spre miezul nopții, anchetatorii i-au audiat pe cei trei locatari ai imobilului (locatarii spun despre aceștia că sunt cunoscuți ca fiind consumatori împătimiți de băuturi alcoolice), dar și alte persoane din comună. Audierile și strângerea de probe (în locuința indicată de câinii de urmă au fost găsite niște cârpe murdare de sânge, care au fost ridicate pentru expertiză, iar de pe sac au fost ridicate probe ADN) a fost reluată duminică, la prima oră, astfel că, până aseară fuseseră audiate peste 20 de persoane. Cu toate acestea, procurorul de caz Zafer Sadâc a declarat că, în continuare "suspect este tot satul".
Necropsia, efectuată duminică dimineață, a evidențiat că moartea călugărului a fost violentă. "Cauza morții o constituie multiplele lovituri primite în zona feței, cel mai probabil cu un obiect despicător", a declarat procurorul de caz. Urmează ca expertiza efectuată la Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici" să stabilească dacă, înainte să fie ucis, bărbatul consumase băuturi alcoolice sau dacă întreținuse raporturi sexuale. Asta pentru că, după cum au spus oamenii legii, există indicii că fostul călugăr ar fi avut înclinații homosexuale. Astfel, pe un telefon mobil găsit în locuința victimei a fost găsit un mesaj, scris în italiană, de un bărbat care îi trans-mitea cât de mult dorește să-l revadă. Mai mult, sătenii spun că "se purta, adesea, de parcă ar fi fost femeie". Se conturează, astfel, premisele unei crime pasionale, dar oamenii legii spun că nu se pronunță până nu strâng toate probele.

Voia să arunce cadavrul în Dunăre
Victima a fost ucisă cu cel mult 24 de ore înainte să fie descoperită, iar polițiștii spun că, foarte probabil, criminalul a vrut să scape de cadavru, aruncându-l în Dunăre, dar a apucat să-l care doar până în stradă, unde l-a abandonat, speriat de ceva. În noaptea de vineri spre sâmbătă, mașina de patrulă a Secției 7 Rurală Poliție a trecut prin zona respectivă; de altfel, acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii cred că sacul cu trupul neînsuflețit a fost scos în stradă spre dimineață.

Profilul psihologic al celui care l-a decapitat pe călugăr
Modul în care a fost ucis Alexe Artiom, călugărul din Ghindărești, este de o cruzime ieșită din comun și denotă că ucigașul suferea de un dezechilibru psiho-emotiv. Psihologul Cristina Gemănaru a declarat pentru "Cuget Liber", referitor la ceea ce l-ar fi putut împinge pe criminal să comită această faptă îngrozitoare: "Fiind vorba de o comunitate restrânsă, este clar că agresorul o cunoștea pe victimă. S-a ajuns la acest gest extrem, căci poate fi considerat astfel, în urma unei frustrări pe care făptașul o avea. Persoana care a comis o astfel de faptă are un dezechilibru psiho-emotiv și un dezechilibru la nivel neuronal. Este posibil să fi avut o răfuială în trecut și să nu-și fi putut reprima pornirile din inconștient. Pe de altă parte, persoanele care fac rău vor să iasă în evidență, simt nevoia să fie în centrul atenției, chiar dacă inconștient. Fac rău pentru că simt nevoia, pentru că astfel își găsesc împlinirea. La fel cum cei care fac fapte bune își găsesc în acestea împlinirea".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Cadavru suspect la Ghindărești
Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Ucis după un scandal în discotecă
Marţi, 15 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Mărturisiri din ,,casa groazei''
Pagina a fost generata in 0.4072 secunde