INS: Recensământul vizează populația stabilă, nu cea prin care se fac listele de alegători

440

Prefectura Constanța a emis, ieri, un comunicat prin care precizează faptul că Institutul Național de Statistică a răspuns la solicitarea președintei BEC privind populația Constanței.
"Președintele Institutului Național de Statistică, Vergil Voineagu, a răspuns întrebării formulate de președintele BEC Constanța, comunicându-i că rezultatele recensământului din octombrie 2011 se referă la populația stabilă, iar nu la cea care se ia în considerare la stabilirea listelor de alegători, aceasta întocmindu-se nu de INS, ci de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date", spune prefectul Claudiu Palaz.
Prefectul continuă prin a spune că, "indiferent de eforturile pe care le depune Nicușor Constantinescu, de a scoate din «pălăria de magician» procente, documentele și legea vorbesc de la sine".
Palaz a specificat că județul Constanța are o populație integră, care a adoptat două atitudini diferite: "56% nu s-au prezentat la vot ca o formă de protest pentru minciunile și încercarea de manipulare ale președintelui Consiliului Județean Constanța, iar 44%, care chiar au crezut că județul este în pericol și au votat, în majoritate, împotriva desființării județului". Pe aceștia din urmă, Palaz îi asigură "de tot respectul pentru patriotismul local manifestat, dar și de faptul că nicio lege nu prevede desființarea județului nostru, așa cum a vrut Nicușor Constantinescu să se înțeleagă".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 08 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Geoană rămâne la Senat
Marţi, 08 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Nicușor Constantinescu minte!"
Pagina a fost generata in 1.5893 secunde