Cum a majorat Nicușor costurile referendumului de cinci ori

531
Cum a majorat Nicușor costurile referendumului de cinci ori - sedintadeconsiliujudetean14-1319127680.jpg
Consilierii județeni ai PDL Constanța au votat, ieri, împotriva proiectului de hotărâre pri-vind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2011 al județului Constanța.

Mai exact, consilierii PDL s-au opus deoarece rectificarea prevede suma de 2.000.000 lei (20 miliarde lei vechi) pe care consilierii USL o consideră necesară organizării referendumului din 6 noiembrie.

Mai mult, majorarea sumei de cinci ori vine după ce, în luna iunie, aceeași consilieri USL estimau că suma pentru organizarea consultării populației este de patru miliarde de lei vechi.

Așadar, calculele din luna iunie nu mai corespund cu cele din luna octombrie, astfel că reprezentanții USL în Consiliul Județean Constanța s-au gândit că ar fi bine să secătuiască bugetul județului pentru a-și satisface dorințele, în condițiile în care, de multe ori, consilierii USL nu au alocat bani culturii constănțene pe motiv că sunt prea puțini bani la buget.

Mai exact, este vorba despre hotărârea organizării referendumului prin care cetățenii sunt chemați la urne să se pronunțe cu "Da" sau "Nu" la întrebarea: "Sunteți de acord cu desființarea unității administrativ-teritoriale, județul Constanța ?"

Revenind la discuțiile privind reorganizarea administrativ-teritorială a țării, oricine a urmărit subiectul a putut observa că, în nici un caz, nu a fost vorba vreodată ca județul Constanța să dispară. Din contră, în cazul unei reorganizări, Constanța ar deveni capitală de județ.

Mai mult, se pare că usel-iștii au cam uitat că la 22 noiembrie 2009, oamenii au fost chemați la un alt referendum pentru trecerea la Parla-ment unicameral și reducerea numărului de parlamentari. Cu toate că atunci românii au votat în sens pozitiv, referendumul fiind validat, nici până în acest moment el nu a fost pus în practică. Din aceste considerente, este greu de crezut că oamenii vor mai ieși la vot pentru a răspunde unei întrebări care nu este în con-cordanță cu ceea ce se discută la nivel central.

În altă ordine de idei, chiar și președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, dă semne că se teme deja că banii alocați referendumului sunt bani aruncați pe fereastră. Dar cum banii nu provin din propriile afaceri, ci din bugetul județean, referendumul merge mai departe.

Așadar, rămâne de văzut dacă oamenii vor ieși la vot numai pentru a satisface ambițiile unor persoane care nu au înțeles sau se fac că nu înțeleg că județul Constanța nu va fi desființat chiar și în cazul unei reorganizări administrativ-teritoriale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Se dau bursele elevilor
Pagina a fost generata in 0.6326 secunde