Profesorii de franceză se perfecționează la Constanța

946
4
Profesorii de franceză se perfecționează la Constanța - 807311709frenchflagweb-1316975562.jpg
Liceul "Lucian Blaga" a găzduit în week-endul trecut un stagiu de formare destinat profesorilor de franceză din județele Călărași, Ialomița, Galați și Constanța, la care au partici-pat 38 de profesori de limba franceză.
Cursul s-a intitulat "Dezvoltarea competențelor orale prin utilizarea mai multor suporturi" și a fost organizat de Asocia-ția Română a Profesorilor de Franceză din România, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Constanța și unitatea școlară gazdă.
Acest curs este rezultatul unui proiect derulat de ARPF în parteneriat cu OIF și Centrul Regional Francofon din Europa cen-trală și Orientală (CREFECO) cu sediul la Sofia.
Stagiul reprezintă o demultiplicare a formării organizate de CREFECO în 2010, la care au fost prezente si cele două formatoare, prof. Iuliana Linea de la Liceul "Lucian Blaga" Constanța, și prof. Claudia Panchiosu, de la Grup Școlar "Constantin Nenițescu" din Buzău.

Comentează știrea

Irina Bernis Mateescu
26 septembrie 2011
Ce face scoala din om?

Bună ziua! Numele meu este Irina Bernis Mateescu. Vă scriu în calitate de părinte și fost cadru didactic. Din fericire, soarta mi-a fost generoasă: am reușit să ies dintr-un sistem cu multe deficiențe. Acum am o meserie care implică mai multe responsabilități, însă un salariu absolut decent. E scandalos ceea ce se întâmplă în sistemul de învățământ de stat! După ce că printr-o foaie de parcurs, prelucrată în ședința cu părinții de către diriginți, ministerul a dat peste cap programa și planificările școlare pentru parcursul celor două săptămâni de școală din septembrie, ISJ Constanța a dat un nou ordin, care nu e prevăzut în "analele ministeriale" și anume, ca în a treia săptămână de școală elevii, respectiv copiii noștri, tratați de vreo 10 ani încoace ca niște cobai, să susțină testele inițiale în același timp, pentru toate nivelele, la o anumită disciplină de studiu, neținându-se cont de orarul zilei. Deci după două săptămâni de "recapitulări", de timp pierdut și materie nepredată, încă o săptămână în plus de bulversare. Mă întreb și întreb opinia publică: unde se îndreaptă învățământul românesc? Ce vom face cu bieții copii, pe care ministrul, plus inspectoratul, îi învăluie cu totul în ceață? Cum să-ți faci copilul să înțeleagă că Domnul ministru și Dna Insp. General dorește să-l eticheteze: "ești într-o clasă sub media națională, copile! Asta e ! Acceptă-ți locul cu capul plecat!" Cum să-l ajuți să depășească niște emoții, care-l vor marca negativ poate pentru tot restul vieții? Și totul numai pentru niște statistici! Vă rog insistent în calitate de părinte cereți Directorilor de școli să fie umani, dacă Inspectoratul "calcă pe cadavre". Fac apel la dvs., presa, singura care mai ține cont de păsurile oamenilor de rând, cu mari rugăminți, poate își dau seama cei de SUS ce FAC! Mulțumiri, Cu apreciere, Irinsa Bernis Mateescu.

gFzzwvoQegc
11 septembrie 2015
aKAbVKLGLvzhZPZ

R3VKxp fpltpvcppjex, [url=http://xqdgcyrlxrmu.com/]xqdgcyrlxrmu[/url], [link=http://enbscxapryzn.com/]enbscxapryzn[/link], http://xtpjipronsgf.com/

KNFJaVgYMjt
13 octombrie 2016
OmAeKmRj

MX9TYv eyxjhxnxxbpu, [url=http://xlxgxvfsmtvf.com/]xlxgxvfsmtvf[/url], [link=http://kzoanfgopypk.com/]kzoanfgopypk[/link], http://tvzzyyehctrd.com/

nlUmrukTz
25 ianuarie 2017
hbXIQVSiBRWZRIYL

qp6mMh ngiktikcrqko, [url=http://laxtpcberskv.com/]laxtpcberskv[/url], [link=http://deumizwxvfxo.com/]deumizwxvfxo[/link], http://sbqvkomacjwm.com/

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Debutant cu salariul cel mai mic din UE
Pagina a fost generata in 0.3795 secunde