Primarii care își țin averile "la blat"

1255
2
Primarii care își țin averile

Este binecunoscut faptul că mulți dintre aleșii noștri au făcut o pasiune din a omite să menționeze câteva din agoniselile de-o viață pe care le dețin, pe motiv că au fost trecute în prealabil pe numele unor rude, mătuși Tamara, prieteni sau chiar angajați fideli.

Tipul de primar sau, în general, de politician care îi "împovărează" pe cei apropiați cu bunuri, pentru ca ei însuși să nu aibă declarații de avere bătătoare la ochiul alegătorului, există, iar epidemia a fost răspândită și la Constanța. Totuși, potrivit observațiilor Cuget Liber, la Marea Neagră, un alt fenomen a prins mai bine: cel al primarului fără declarație de avere prezentată public.
Astfel, în momentul în care simplul alegător, utilizator de internet, dorește să găsească versiunea on-line a declarației de avere publicată de edilul urbei sau comunei sale, în cele mai multe dintre cazuri, acesta dă peste declarațiile foștilor primari și site-uri neactualizate sau nefuncționale.

Site-uri blocate, inexistente sau cu declarațiile foștilor primari
Locuitorii orașului Eforie nu pot ști cu exactitate ce anume deține primarul lor, Ovidiu Brăiloiu, în condițiile în care pagina de internet a administrației locale nu funcționează de ceva vreme bună. În aceeași situație, se află și locuitorii comunelor Castelu, Cerchezu, Ciocârlia, Deleni, Dobromir, Dumbrăveni, Ion Corvin, Oltina, Peștera, Rasova, Saraiu, Siliștea, Târgușor și Tuzla. Fiecare din cele 14 administrații locale se află în una din următoarele situații: fie au pagini de internet ale căror conturi au fost suspendate, fie nu au avut niciodată un site web. În aceste condiții, este foarte dificil, chiar imposibil, ca simplu cetățean să ai acces la declarația de avere a celui plasat în fruntea localității tale. Întrebați care sunt motivele pentru care paginile de internet ale primăriilor nu funcționează, edilii au menționat ba că nu există fonduri pentru întreținerea site-ului, ba că au probleme cu conexiunea.
De asemenea, există cazuri de primari care, deși au o pagină de internet pentru instituția pe care o conduc, nu își publică declarațiile. Spre exemplu, site-ul Primăriei Cogealac prezintă declarații de avere valabile până la alegerile din 2008, cu mențiunea că, "în pre-zent, se lucrează la actualizarea informațiilor". Astfel, aflat destul de aproape de sfârșitul acestui mandat, Cati Hristu a stat timp de trei ani cu declarația fostului primar, Ion Soare.
La capitolul "pagini în lucru", doar la secțiunea declarații de avere amintim site-urile următoarelor primării: Ovidiu, Costinești, Cuza Vodă, Mihai Viteazu, Nicolae Bălcescu, Săcele, Saligny, Topalu, Topraisar, Tortoman și Vulturu.

În plus, există foarte multe cazuri de edili care nu și-au mai schimbat declarațiile de avere de la începutul actualului mandat, dar pe care îi "scuzăm", mergând pe premisa că între timp nu au mai intervenit modificări la capitolul bunuri dobândite.
Cu această ocazie, reamintim primarilor vizați că transparența este apreciată la nivelul alegătorilor și îi sfătuim să își actualizeze paginile de internet, chiar și acum, în al 12-lea ceas.



Comentează știrea

un alegator!
20 septembrie 2011
unde sunt pedelistii?

...intamplator, lipsesc din ...asa zisul articol, tocmai pedelistii! Saracii primari! Mai nenicule, trebuia sa scrii despre afacerile tuturor primarilor, nu numai despre unii...ca daca pe declaratia de avere nu au nimic, asta nu inseamna ca sunt saraci. Fac tot asa de vartos afaceri cu banii publici ca si inainte... Chiar cred ca cei care isi declara averea cu sinceritate au mai mult bun simt decat cei care o tin ascunsa pe numele nu stiu carei rude...nu ne mai pacaliti cu scrieri din astea de doi bani....

rala
20 septembrie 2011
si pedelistii ?

pupincuristo!! pedelistii au saracit romania si voi stati sa i criticati pe altii.nu aveti constiinta. sunteti lipsiti de credibilitate

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3257 secunde