11 focuri de armă pentru prinderea unor hoți de motorină

404
Luni seară, ofițerii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au organizat și efectuat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii sustragerilor de produse petroliere, din vagoanele - cisternă ale trenurilor de marfă.

Astfel, în jurul orei 22.40, la km 182+500 al Magistralei C.F. 800, la semnalul prevestitor al stației C.F. Mircea Vodă, jud. Constanta, o garnitură de tren, încărcată cu produs petrolier ce rula pe relația Constanța - Oradea, a fost frânată de către persoane necunoscute, care ulterior au escaladat vagoanele și au început să sustragă din conținut.

În urma acestei acțiuni, polițiștii au trecut la efectuarea somațiilor legale de încetare a activității infracționale. Persoanele surprinse au încercat să fugă, iar pentru prinderea și reținerea acestora, oamenii legii au folosit armamentul din dotare, efectuând cinci focuri de avertisment în plan vertical și șase focuri în direcția grupului.

Ca urmare a folosirii armamentului, un minor de 17 ani, din localitatea Făclia, comuna Saligny, județul Constanța, a suferit o plagă împușcată în coapsă dreaptă, fiind transportat cu ambulanța la Spitalul Clinic de Urgență Constanta, în prezent fiind în afara oricărui pericol. Celelalte aproximativ șase persoane participante la comiterea faptei au reușit să fugă în vegetația din apropierea căii ferate.

La fața locului, au fost identificate mai multe bidoane din material plastic pline cu motorină totalizând aproximativ șase tone și instalații artizanale de sustragere a combustibilului din vagoane.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, pentru identificarea tuturor participanților la comiterea acestei faptei și tragerea la răspundere penală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 31 August 2011
Stire din Eveniment : Poliția Română are cont pe Youtube!
Pagina a fost generata in 1.5749 secunde