Singurul papirus din Europa ajunge la Muzeul Callatis din Mangalia

1287

Articole de la același autor

Luni, la ora 12.00, la Muzeul de Arheologie Callatis din Mangalia are loc ceremonia oficială de predare - primire a singurului papirus din Europa. Aceasta va avea loc între specialiștii Alexandr Nicolaievici Lesovoi - directorul Centrului de Restaurare I.E. Grabar din Moscova și Sorin Marcel Colesniuc - directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia.

Întreaga istorie a descoperirii, regăsirii și readucerii în țară a acestui papirus va fi prezentată în cadrul unei conferințe de presă, care va urma după ceremonial.

La eveniment au fost invitați să participe: ministrul Culturii și Patrimoniului Național, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, reprezentanți ai Academiei Române și ai Comisiei Naționale de Arheologie, ambasadorul României la Moscova, consulul Federației Ruse la Constanța, profesori și studenți de la Universitatea regională de stat din Moscova, specialiști în istorie veche și arheologie din universitățile și muzeele din întreaga țară dar și din străinătate, oameni de cultură și pasionați de istorie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7246 secunde