Descinderi la Constanța: e căutată o rețea de hoți de mașini de lux

550
Descinderi la Constanța: e căutată o rețea de hoți de mașini de lux - descinderipermiseauto19430500-1312351561.jpg
Ofițerii DGA și jandarmii, coordonați de procurorii Parchetului Capitalei, desfășoară, miercuri dimineața, 44 de percheziții, inclusiv la Serviciul Înmatriculări și Permise Auto București, fiind vizată o rețea de hoți de mașini de lux, care înmatricula vehiculele furate cu ajutorul funcționarilor. Se pare că între suspecți se află și doi polițiști și un jandarm, potrivit Realitatea.net.

DGA și Parchetul Capitalei i-au urmărit pe membrii rețelei timp de șase luni. 36 de persoane sunt acuzate de dare de mită, luare de mită, trafic de influență, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, uz de fals, tăinuire, favorizarea infractorului, divulgarea unor informații ce nu sunt destinate publicității, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis sau cu permisul anulat.

Infracțiunile ar fi fost săvârșite în perioada anilor 2009-2011. Anchetatorii suspectează că rețeaua de hoți de mașini de lux închiria autovehiculele din Spania și Italia, le aducea în România, apoi, cu ajutorul unor angajați de la Înmatriculări și RAR, le înregistrau în România.

Perchezițiile se desfășoară atât în București, cât și în Ilfov, Constanța, Giurgiu și Suceava, urmând să fie puse în executare 50 de mandate de aducere.

Parchetul București a instrumentat în ultimele luni patru dosare în care mai multe persoane sunt acuzate de furtul de mașini de lux. Printre ei se află și fotbalistul Cristi Munteanu. Acesta, împreună cu Andrei Mărgăritescu, a mai avut de-a face cu poliția în luna aprilie, când au fost reținuți pentru 24 de ore.

Acțiunea a fost sprijinită de forțele speciale ale Jandarmeriei Române și specialiști din cadrul Direcției Generale de Informații și Protecție Internă și cu sprijinul tehnic al Serviciului Roman de Informații.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7714 secunde