92 de ceasuri "de altădată" așteaptă vizitatori

495
Începând de astăzi, Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand I" - Filiala Constanța vă invită la o călătorie în lumea de altădată. Aici, turiștii și constănțenii pot admira, până la sfârșitul anului, o expoziție formată din 92 de ceasornice, sub titulatura "Călătorie în lumea ceasurilor de altădată".

Expoziția este organizată de Muzeul Ceasului "Nicolae Simache" din Ploiești, în colaborare cu Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand I"- filiala Constanța.

Vizitatorii sunt invitați să ia parte la o incursiune cap-tivantă în domeniul istoriei orologeriei, pe durata a două secole (XVIII - XX) de avânt al tehnicii.

Sunt expuse 92 de piese de mare valoare tehnică, artistică și documentară, structurate conform principalelor categorii ale domeniului: cadrane solare, ceasuri de masă, de șemineu, de călă-torie, pendule și barometre de perete, ceasuri de buzunar, tablouri cu ceas.

De asemenea, sunt etalate și piese specifice istoriei Dobrogei, comenzi românești realizate după Pacea de la București (1913), cât și din domeniul marinăriei (cronometre de marină), alături de ceasuri de masă în formă de far etc.

Majoritatea pieselor sunt realizate de orologieri și firme de prestigiu din Europa, ale căror nume se regăsesc inscripționate pe cadranele și carcasele ceasurilor. Pietrele care încadrează mecanismele sunt de proveniență engleză, franceză și elvețiană.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 26 iulie - 15 de-cembrie 2011, la Muzeul Mili-tar Național "Regele Ferdinand I"- filiala Constanța (Km. 4-5). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Adamclisi, simbolul romanizării noastre
Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : "Saloanele Dobrogei" la Muzeul de Artă
Pagina a fost generata in 0.1908 secunde