Guvernul ar putea lansa în toamnă programul "Coșul pensionarului"

569
Președintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat, ieri, că, la nivelul Coaliției, la propunerea UNPR, se discută despre o Hotărâre de Guvern care să faciliteze pensionarilor cum-părarea unor produse de bază, la prețul de producție.
"În perioada următoare, la propunerea UNPR, Executivul va da o Hotărâre de Guvern, probabil pe la sfârșitul lunii august, pentru punerea în aplicare a unui program ce se intitulează «Coșul pensio-narului» și facilitează pen-sionarilor cumpărarea unor produse de bază: ulei, zahăr, orez, făină, la prețul de producție", a spus Sârbu.
Întrebat când va deveni operațional programul din momentul în care se va da Hotărârea de Guvern, Sârbu a susținut că "cel mai probabil, în luna septembrie sau oc-tombrie", subliniind că de acest proiect se vor ocupa consiliile locale. De asemenea, preșe-dintele UNPR a arătat că, la nivelul Coaliției, există o comisie care "pune la punct" acest program, accentuând faptul că premierul Emil Boc nu se opune unui astfel de proiect.
Sârbu a declarat, la începutul lunii iulie, că în coaliție a existat o "discuție generală" privind acor-darea de sprijin pensionarilor pentru achiziționarea unor produse alimentare de bază la prețuri mai mici decât în magazine și în acest sens se lucrează la un proiect de act normativ.
"E doar o discuție generală cu privire la un sprijin pentru pensionari în dorința de a putea asigura achiziționarea unor produse alimentare de bază la prețuri mult mai mici decât cele de pe raft. A fost o discuție în legă-tură cu posibilitatea de a sprijini pensionarii, în principal pe cei cu venituri mici, de a achiziționa aceste produse", a afirmat liderul UNPR, precizând că o astfel de măsură trebuie implementată printr-un act normativ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2859 secunde