Un nud de Tonitza, scos la licitație pe 17 iulie, la Mamaia

612
Un nud de Tonitza, scos la licitație pe 17 iulie, la Mamaia - nudtonitzaartmark-1310031163.jpg

Lucrarea "Afizé", semnată de Nicolae Tonitza, va fi scoasă la vânzare în cadrul Licitației de Orientalism organizate de casa Artmark pe 17 iulie, la Mamaia, având o estimare cuprinsă între 90.000 și 160.000 de euro, se arată pe site-ul casei de licitații.

Acest nud este una dintre cele mai reprezentative realizări din ultimul an de viață al pictorului - 1938 -, dar și din întregul ciclu de lucrări ale sale în care Balcicul și-a relevat motivele cele mai puternice.

Arta românească revine pe litoralul autohton, într-o nouă ediție Artmark a Licitației de Orientalism, ce va avea loc pe 17 iulie, la Hotelul Vega din Mamaia, începând cu ora 20.30, potrivit unui comunicat.

În cadrul Licitației de Orientalism ediția 2011, iubitorii de artă au ocazia de a-și îmbogăți colecțiile cu opere fermecătoare, care transmit dragostea pentru ținuturile orientale, realizate de artiști precum Nicolae Dărăscu, Iosif Iser, Kimon Loghi, Samuel Mützner, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu, Nicolae Tonitza și mulți alții.



 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.396 secunde