Tabăra de vară de la Medgidia reunește copii tătari din România și Crimeea

944
Tabăra de vară de la Medgidia reunește copii tătari din România și Crimeea - 28iunieproiecteskikirim-1309451464.jpg
Săptămâna aceasta este în plină desfășurare proiectul cultural dedicat tinerilor și derulat de filiala Medgidia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, în parteneriat cu Școala Națională Tătară din Eski - Kirim (Stari - Kirim) din Crimeea - Ucraina. Actuala etapă constă în derularea "Taberei de vară de informare asupra istoriei, culturii și obiceiurilor tătarilor crimeeni".

21 de copii din Eski - Kirim, alături de două cadre didactice și sub îndrumarea directorului adjunct al Școlii Naționale Tătare din localitatea crimeeană, Lievaye Abibula, se află, începând de săptămâna trecută, în vizită la tătarii din Medgidia, unde participă la proiectul dedicat cunoașterii istoriei, tradițiilor și culturii tătarilor crimeeni. Timp de două săptămâni, copiii din Medgidia și cei din localitatea crimeeană participă la cursuri de limbă maternă, dar și la cele de cunoaștere și dobândire a tradițiilor tătărești.

Așa cum, în prima etapă desfă-șurată vara trecută, familiile copiilor tătari din Crimeea au fost gazde pentru cei din Medgidia, tot astfel și cei din municipiul constănțean sunt acum gazde pentru oaspeții din Eski - Kirim. Dacă musafirii din Crimeea au petrecut prima săptămână de tabără la Medgidia, pentru cea de-a doua, gazdele le-au pregătit o surpriză și au mutat tabăra de vară la Predeal pentru a îmbina utilul cu plăcutul.

Aici, pe lângă cursurile de limbă maternă, copiii tătari din Medgidia vor avea ocazia să învețe și dansuri tradiționale, poezii, cântece și obiceiuri specifice, iar cei din Crimeea vor vizita locuri pitorești din țara noastră, cunoscând un crâmpei din istoria și cultura noastră.

La sfârșitul săptămânii trecute, oaspeții din Crimeea au vizitat și sediul UDTTMR, unde au fost primiți de președintele Varol Amet și deputatul Aledin Amet, iar la venirea în România ei au fost întâmpinați de copiii și părinții gazde și de președintele filialei Medgidia a UDTTMR, Erol Murad.

Copiii implicați în proiect sunt cei care frecventează cursurile comu-nitare de limbă maternă și sunt îndrumați de cadrele didactice Șachir Bunian și Șachir Iffet.

Marți, 5 iulie, ora 18.00, la sediul UDTTMR Medgidia va avea loc acțiunea care va marca finalul taberei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 30 Iunie 2011
Stire din Diverse : Apa rece, frumusețile la mal
Pagina a fost generata in 1.8386 secunde